Riksteatern

Riksteatern ställer in alla föreställningar resten av 2020

Dela
Riksteaterns ledning har återigen fått fatta beslutet att ställa in samtliga föreställningar med hänsyn till coronavirusets följder. Under hösten har Riksteaterns personal, föreningar och arrangörer över hela Sverige arbetat för att sprida scenkonst ut i landet med hänsyn till restriktionerna, men nu ställs alla föreställningar in resten av året.

20 av 21 regioner har infört skärpta råd bland annat rörande inresor och utresor och under måndagen vässade regeringen tonen gällande hanteringen av coronavirusets spridning i Sverige. Med det som grund tog Riksteaterns ledning, under måndag kväll, beslutet att ställa in all turnerade verksamhet fram till årsskiftet med omedelbar verkan. - Det blev omöjligt för oss utifrån rådande omständigheter att turnera. Naturligtvis är det ett nödvändigt men även tråkigt beslut. Vi på dansavdelningen kommer tillsammans med konstnärer, personal och arrangörer att använda våra krafter att planera för ett nytt år och en ny vår med fler publika möten, säger Mia Larsson, danschef vid Riksteatern. Från Haparanda till Malmö berörs föreställningar som den kritikerrosade komedin Bröllopstårtan, det episka dramat Ædnan och Örjan Andersson och Helene Billgrens dansföreställning Promise land. - Även om vi inte kunde fullfölja alla föreställningar har vi under hösten spelat till konstnärernas och publikens glädje. Nu kan vi tyvärr inte fortsätta och i det finns en sorg men även en stor förståelse. Vi måste alla ta vårt ansvar. Kulturen och teatern har överlevt många kriser och vi är säkra på att vi kommer att rida ut även det här och komma ut klokare och konstnärligt starkare, säger Dritëro Kasapi, teaterchef vid Riksteatern.

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye