Riksteatern

Låda ersätter fysisk pressträff när Riksteatern hanterar corona

Dela
Riksteatern presenterar varje säsong sin repertoar för inbjudna journalister och gäster. Men då coronapandemin satte stopp för en fysisk pressträff har nationalscenen valt att istället lansera repertoaren i en box, för att ge en inblick och smakprov på vårens föreställningar.
Fotograf: Filip Häggblom
Fotograf: Filip Häggblom

2020 har varit ett tufft år för kulturen och scenkonstbranchen som har kämpat med publikrestriktioner och inställda föreställningar. Riksteatern ställde nyligen in den årliga pressträff som har som syfte att för journalister och gäster visa upp de teater- och dansproduktioner som ska turnera över hela Sverige.

På grund av pandemin flyttades istället pressträffen från scenen till en låda. Närmare 20 produktioner har klippts, vikts och packats ned i en 20 kvadratcentimeter ask, som sedan skickats ut till journalister, redaktioner och influerare. För designen står formgivaren Lina Forsgren. I boxen ryms alltifrån dansinstallationer, folkkära artister, klassiker till föreställningar för barn och unga.

— När vi under pandemin lutat oss mycket mot det digitala för att upprätthålla kontakten med varandra har det varit roligt att helt gå emot det och på ett kreativt sätt använda oss av papper, penna och kartong för att presentera vårens repertoar för journalister. Vi har helt enkelt tänkt utanför boxen, säger Maureen Hoppers, avdelningschef Förening, Försäljning och Kommunikation på Riksteatern.

Tanken är att ge ett smakprov av den kommande repertoaren. De som får boxen kan bland annat vika upp miniatyrer av scenografi, dra ut en besticklåda i papp och smygläsa dagboksanteckningar. Allt med koppling till vårens olika föreställningar. Se boxen här: (https://www.youtube.com/watch?v=LBp9sT9dVC8&feature=youtu.be)

Arbetsgrupp Riksteatern Robin Olsson, enhetschef PR & Kommunikation Anna Gerdin, press- och pr-ansvarig Mireya Echeverría Quezada, press- och pr-ansvarig Filip Häggblom, fotograf

Lina Forsgren, formgivare, Studio Lina Forsgren Joakim Johansson, projektledare, Obeya

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Fotograf: Filip Häggblom
Fotograf: Filip Häggblom
Ladda ned bild
boxen Fotograf: Filip Häggblom
boxen Fotograf: Filip Häggblom
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren19.2.2024 10:21:44 CET | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus för den unga publiken i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 27 februari i Halmstad.

Premiär för brännande aktuellt drama om massakern i det palestinska flyktinglägret Tel al- Zaatar och dagens Gaza16.2.2024 13:17:44 CET | Pressmeddelande

Kassettbanden är en verklighetsbaserad soloföreställning av den libanesiska dramatikern Chrystèle Khodr. I pjäsen väver hon ihop sin släkthistoria från krigets Libanon 1976 med svenska vittnesmål från massakern i det palestinska flyktinglägret Tel al-Zaatar samma år. Under arbetet med pjäsen skrevs hela manuset om för Gaza. Kassettbanden har premiär 23 februari i Sollefteå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye