Riksteatern

Urpremiär för kammarspelet Arvet av dramatikern Alejandro Leiva Wenger - i exklusivt publikmöte

Dela
Arvet är en av få teaterföreställningar som i vår får möta en publik i en teatersalong. Uppsättningen som är en samproduktion mellan Riksteatern och Folkteatern Göteborg har urpremiär den 21 april på Folkteatern. Det mångbottnade dramat är skrivet av författaren Alejandro Leiva Wenger, i regi av Frida Röhl. I huvudrollen som nybliven änka får vi möta Ing-Marie Carlsson.
Fotograf: Magnus Skoglöf
Fotograf: Magnus Skoglöf

- Det här är en av de första manusbeställningarna jag gjorde när jag tillträdde som teaterchef för Riksteatern och vår publik såg fram emot att sen den här fantastiska pjäsen som Alejandro har skrivit. Sorgligt nog kommer de flesta inte att kunna se den live, den här gången, men jag är otroligt glad att Arvet får möta publiken även om det är i en liten skara på Folkteatern i Göteborg, säger Dritëro Kasapi, teaterchef för Riksteatern. En nybliven änka och en dotter som förlorat sin pappa hanterar i pjäsen Arvet bortgången på olika sätt. Att det nyskrivna dramat nu får möta en publik har inte varit en självklarhet. På grund av pandemin har premiären av pjäsen skjutits på tidigare men får nu möta en publik bestående av åtta personer åt gången i en mycket luftig salong. - Arvet är både sorglig och humoristisk och handlar om familjehemligheter och lögner. Jag tror att publiken kommer att få en exklusiv teaterupplevelse och en kväll att minnas. Att föreställningen nu får möta en publik innebär en enorm glädje för alla oss som arbetat med den, säger Frida Röhl, regissör för Arvet och konstnärlig ledare för Folkteatern Göteborg. Regissören Frida Röhl och dramatikern Alejandro Leiva Wenger har arbetat tillsammans flera gånger tidigare och har gjort hyllade föreställningar på både Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Unga Klara och på Folkteatern i Göteborg. Alejandro Leiva Wenger som nyligen tilldelades Ibsensällskapets litterära pris skriver ofta pjäser som kännetecknas av rapp och rolig dialog, men också av att skildra ämnen och karaktärer med både inlevelse och allvar. Uppsättningen är en samproduktion mellan Riksteatern och Folkteatern Göteborg. Under våren kommer Riksteaterns medlemmar att kunna se Arvet i en digital översättning. Urpremiär 21 april på Folkteatern Göteborg Medverkande: Ing-Marie Carlsson Niklas Falk Nina Haber Emma Mehonic Konstnärligt team: Av: Alejandro Leiva Wenger Regi: Frida Röhl Scenografi och kostymdesign: Charlotta Nylund Ljusdesign: Carina Persson Backman Maskdesign: Linda Gonçalves Kompositör: ”Californiaman” Joel Igor Hammad Magnusson

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig Riksteatern mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40 Karolina Lindblad Pressansvarig Folkteatern Göteborg karolina.lindblad@folkteatern.se Tel: 0735-24 97 20

Bilder

Fotograf: Magnus Skoglöf
Fotograf: Magnus Skoglöf
Ladda ned bild
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf

Skådespelerskan Ing-Marie Carlsson
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf Skådespelerskan Ing-Marie Carlsson
Ladda ned bild
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Ladda ned bild
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Ladda ned bild
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Ladda ned bild
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf
Ladda ned bild
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf

Skådespeleraren Niklas Falk
Arvet Fotograf: Magnus Skoglöf Skådespeleraren Niklas Falk
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye