Riksteatern

Sirqus Alfon öppnar upp för en varm och surrealistisk värld med högteknologisk humor

Dela
Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 har nypremiär efter en pandemisk paus! Publiken välkomnas nu återigen in i ett innovativt och modernt drömspel. Med humor, värme och sprakande energi öppnar den hyllade trion dörren till sin surrealistiska värld. Gruppen som uppmärksammats internationellt är tillbaka och turnerar under hösten runt om i landet.
Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks

- Vi har jobbat så otroligt länge tillsammans, bara i Riksteaterns regi sedan 2005. Alla turnéer och år av arbete har svetsat oss samman i vårt konstnärskap och vi har genom det hittat ett unikt tilltal. Vi utmanar publiken genom teknik, interaktivitet och vårt ganska explosiva uttryck, berättar Erik Rosales medlem i Sirqus Alfon.

Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. Gruppen har uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America's Got Talent och World's Got Talent. Sirqus Alfon har också prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning I am Somebody med utmärkelser som ”Bästa cirkus” och ”Bästa föreställning alla kategorier”. Nu är de tillbaka i Sverige och aktuella med Riksteaterturné. - Play 3.0 är någonstans en hyllning till leken. Vi jobbar inte med präktighet eller pekpinnar utan vill snarare vara frigörande och inspirera genom ett lekfullt smittande kaos. Vår föreställning kommer in från sidan och överraskar genom att ge en annan bild av vår samtid bestående av artificiell intelligens, Instagram och Snapchatfilter, säger Erik Rosales. Play 3.0 är en föreställning som passar en publik i alla åldrar. De bjuds in till en kväll av möjligheter i den operfekta lekens värld. En värld som alla har inom sig, men som ofta glöms bort i samtidens strävan efter perfektion.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Sirqus Alfon/Follow the rabbit. Nypremiär den 17 september Norrköping.

Medverkande

Sirqus Alfon Konstnärligt team Koncept/Manus/Teknik/Musik: Sirqus Alfon Med: Erik Rosales, Henrik Strindberg och Martin Östman Kreativ producent: Josefin Rosales/Follow the rabbit Consigliere: Paula Mcmanus Koreograf: Anna Ståhl Dramaturg: Jani Lohikari Kostym och scenograf: Hanna Cecilia Lindkvist Mask- och perukdesign: Agnes Kenttä Motiondesigner: Victor Norman Ljudtekniker: Philippe Bokmaar För fler bilder kika i Riksteaterns mediabank. (https://mediabank.riksteatern.se/)

Turnéplan

17 sep, Norrköping 19 sep, Uppsala 20 sep, Gävle 23 sep, Sundsvall 24 sep, Hofors 25 sep, Strängnäs 26 sep, Hallstahammar 28 sep, Falkenberg 1 okt, Ulricehamn 8 okt, Kävlinge 9 okt, Älmhult 11 okt, Kalmar 13 okt, Göteborg 17 okt, Enköping 18 okt, Eskilstuna 19 okt, Skövde 21 ok, Markaryd 22 okt, Halmstad 23 okt, Ystad 24 okt, Karlskrona 26- 27 okt, Östersund, 1 nov, Umeå 2 nov, Nordmaling 3 nov, Skellefteå 4 nov, Arvidsjaur 5 nov, Gällivare, 7 nov, Haparanda 8 nov, Luleå 10 nov, Söderhamn

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Bilder

Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks

Play 3.0 av Sirqus Alfon
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks Play 3.0 av Sirqus Alfon
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye