Strängnäs stift

Ny kyrkoherde välkomnas i Mariefreds församling

Dela
På söndag, den 25 september, välkomnas Carin Zetterberg som ny kyrkoherde i Mariefreds församling.

Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en mässa där även domprost Christofer Lundgren medverkar. Andra medverkande är: Marianne Lindgren, diakon, Per Ahlman, organist, Susanne Sand, kyrkomusiker, kyrkokören Pax Mariae och Lena Zetterberg, solist. 

Efter mässan är det lunchbuffé och mingel i församlingshemmet för anmälda.

Carin Zetterberg är född och uppväxt i Strängnäs stift. Efter 15 år i Gästrikland ser hon fram emot att komma till Mariefred.

- Det känns roligt att få bli Mariefredsbo. Jag har varit här många gånger och tycker att det är en härlig plats.

- Nu ser jag mycket fram emot att möta årets nya konfagäng och alla unga ledare som är så oumbärliga i mötet med ungdomar, men det ska också bli härligt att möta ung som gammal och alla åldrar där emellan. Jag vill att man ska känna sig sedd och välkommen, oavsett om man bara vill komma in och sitta ned ifred i kyrkan en stund, eller om man söker djupare kontakt, säger Carin Zetterberg.

Carin arbetade 18 år som privat och företagsrådgivare på bank i Södertälje och Stockholmsområdet innan hon tog steget att läsa till präst.

- Glädjen i att vara aktiv i kyrkan hade funnits där många år och till slut var jag vid något slags vägskäl. Det var en längtan tillbaka till kyrkans värld som aldrig gav upp.

En stor del av Carins liv är musiken, hon sjunger och spelar piano, tvärflöjt samt lite dragspel och gitarr.

- Musiken har också spelat en stor roll för min tro. Inte sällan är det musiken som ger en förståelse av orden, säger hon.


För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye