Strängnäs stift

Två nya präster och två nya diakoner till Strängnäs stift

Dela

Idag, söndag 16 juni, vigde biskop Johan Dalman två nya präster och två nya diakoner till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift. Vigningen som skedde i Strängnäs domkyrka gästades även av biskop Azar från evangelisk-lutherska kyrkan Jordanien och det Heliga landet.

Strängnäs stift har den 16 juni fått två nya präster och två diakoner: Julia Diurlin Insulander, Johnny Stigesjö, Pernilla Ljungberg och Frida Thunberg, här tillsammans med biskop Johan Dalman och biskop Sani Ibrahim Azar från vänstiftet i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL).
Strängnäs stift har den 16 juni fått två nya präster och två diakoner: Julia Diurlin Insulander, Johnny Stigesjö, Pernilla Ljungberg och Frida Thunberg, här tillsammans med biskop Johan Dalman och biskop Sani Ibrahim Azar från vänstiftet i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL). Marlene W Antonson Inga restriktioner

Biskop Johan Dalman predikade över temat "förlorad och återfunnen", utifrån liknelsen om hur herden finner det förlorade fåret. Han påminde vigningskandidaterna att de likt fåret som herden funnit alltid är burna av Gud.

Nya präster:

Julia Diurlin Insulander. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Torshälla församling.

Johnny Stigesjö. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Hölö-Mörkö församling.

Nya diakoner:

Pernilla Ljungberg. Har tjänst i Almby församling, Örebro pastorat.

Frida Thunberg. Har tjänst i Kiladalens församling.

En kort presentation av de nyvigda finns i den bifogade filen.

Präst- och diakonvigningen gästades även av biskop Azar från Den evangelisk-lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL) som bland annat läste evangelietexten på arabiska och gav välsignelsen. Vänstiftskontakten mellan Strängnäs stift och ELCJHL har varit etablerad sedan 2003 och innebär att de båda stiften åtar att följa varandra på ett antal sätt, bland annat genom ömsesidig bön för varandra, utbyte av information och erfarenheter, ömsesidiga besök och gemensamma projekt.

– Det är en glädje att få bära varandra i våra olika förutsättningar att vara kyrka. Situationen i Det heliga landet är svår och då är vi glada att kunna erbjuda, hjälp till deras verksamhet, en reträttplats för återhämtning och samtidigt dela glädjen som en präst- och diakonvigning innebär. Vi besökte dem förra året när de vigde Mellanösterns första kvinnliga präst. Det är en ömsesidig och för oss båda viktig relation, säger biskop Johan.

För mer information:
Charlotte Bachelder
Stitsdiakon med rekryteringsansvar för präster
charlotte.bachelder@svenskakyrkan.se
Tel:0152-234 85

Maria Holmgren
stiftsdiakon med rekryteringsansvar
maria.h.holmgren@svenskakyrkan.se
Tel 0152-234 42

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye