Strängnäs stift

RÄTTELSE: Ny kyrkoherde välkomnas i Tystbergabygdens församling

Dela
På söndag, den 25 september, välkomnas Lars Jonsson som ny kyrkoherde i Tystbergabygdens församling.

Biskop Johan Dalman celebrerar och Lars Jonsson predikar. I högmässan medverkar även kontraktsprost Ylva Evensen och kyrkokören tillsammans med kyrkvärdar, personal och förtroendevalda.

Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe i Bälinge församlingshem.

När: Söndagen den 25 september kl. 16.00
PlatsBälinge kyrka

Lars Jonsson, 64, prästvigdes 1983 för Uppsala stift och verkade sedan i Västerbotten. Lars Jonsson har varit kyrkoherde i Stockholms stift (inte i Södertälje som det stod i förra pressmeddelandet) i nästan 20 år, och komminister i Trosa och Södertälje i Strängnäs stift.

- Tystbergabygden har goda framtidsutsikter. Samhället växer, barnfamiljer flyttar in och trivs och församlingen har ett stort förtroende bland människor.  Nu när pandemin är på tillbakagång ser vi fram emot att få mötas igen. Vi får fira gudstjänster, samlas till körövningar, barngrupper, konfirmandträffar, äldreverksamhet och föreläsningar. Det är en tacksamhet att vi kan fira de kyrkliga högtiderna i församling och familj, säger Lars Jonsson.

Familjen består av hustrun Anita, fem barn och tio barnbarn. Det aktiva idrottandet avtagit efterhand som scenframträdandena tilltagit, Lars Jonsson har lett allsång och deltagit i Trosarevyn.

För mer information:

Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye