Ny specialistvårdsklinik för vuxna med ätstörningsproblematik i Region Stockholm
— Att vänta på vård kan ha förödande konsekvenser för den som lider av ätstörningar. Den nya kliniken för vuxna med ätstörningar är både efterlängtad och efterfrågad av patienter och anhöriga, säger Erika Nyman Carlsson, medicine doktor inom ätstörningsfältet på Aleris psykiatri och enhetschef för den nya mottagningen.
Aleris och Region Stockholm har ingått ett nytt uppdrag inom ätstörningsvård som innebär att 500 fler patienter, i Region Stockholm, fortsatt kan få specialistsjukvård via Aleris Psykiatri. Avtalet säkerställer att fler vuxna patienter får vård inom vårdgarantitiden. Som patient betalar du patientavgift bestämd av Region Stockholm och frikort gäller.
—Vi kommer att erbjuda evidensbaserad behandling för vuxna med ätstörningar, en högkvalitativ behandling anpassad efter patientens individuella behov och förutsättningar, säger Erika Nyman Carlsson.
I Sverige insjuknar cirka 200 000 barn, ungdomar och vuxna i ätstörning varje år. Samverkan med andra vårdaktörer och patientföreningar är central. För barn och ungdomar som inte täcks av det offentliga avtalet bekostas vården av patienten själv. Barn och ungdomar kommer fortsatt att erbjudas högkvalitativ behandling anpassad efter patientens individuella behov och förutsättningar.
— Specialistsjukvården möter oroliga anhöriga som vittnar om långa väntetider till ätstörningsvården. När behovet av vård växer behöver sjukvården vara som mest tillgänglig. Det finns tillgänglig vårdkapacitet i Sverige, i både hos offentliga och privata vårdgivare, vilket ger utrymme för stora förbättringsmöjligheter för patienter, säger Erika Nyman Carlsson.
Uppdraget avser specialiserad öppenvård för patienter med primär ätstörningsdiagnos, med/utan samsjuklighet. Mottagningen vänder sig till individer över 18 år som lever med ätstörning. På mottagningen arbetar erfarna specialister som tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal behandlar ätstörningar anpassat efter patientens individuella behov.
Om Aleris Ätstörningsklinik
Aleris Ätstörning är en digifysisk specialistvårdsklinik som erbjuder specialistsjukvård inom ätstörning för patienter över 18 år inom den offentligt finansierade hälso- och sjukvården. För personer under 18 år som inte täcks av det offentliga avtalet erbjuds vård som patienten själv betalar för. Vi behandlar anorexi, bulimi, hetsätning och patienter med generell negativ relation till sin kropp och ätande.
Vi erbjuder såväl fysiska besök på vår klinik som digitalt via video. Det viktiga är att du känner dig bekväm med kontakten med oss och att vi upplever att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.
Nyckelord
Kontakter
Pressjour
Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.
Erika Nyman CarlssonMedicine doktor inom ätstörningsfältet på Aleris psykiatri och enhetschef för den nya mottagningen
erika.nyman-carlsson@aleris.seKenan HarbasPress- och public affairschef
Tel:+46 70-783 42 03Kenan.Harbas@aleris.seBilder
Om
Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.
Följ Aleris
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Aleris
Aleris breddinför svensk AI-lösning för journalföring29.10.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Aleris och Tandem Health har ingått ett samarbete för att implementera en AI-lösning för journalföring, i syfte att frigöra mer tid för patientnära arbete. Ambitionen med projektet är att genom moderniserade arbetssätt effektivisera resursutnyttjandet samt att förenkla och förbättra vårdresan för såväl patienten som för vårdpersonalen.
Höstbudgeten är regeringens chans18.9.2024 10:53:21 CEST | Debatt
Återhämtningen av den svenska ekonomin förväntas fortsätta under 2025. Det innebär att det svåra ekonomiska läget har mildrats och att utsikten för landets patienter ser ljusare ut. 650 000 patienter som väntar på en första kontakt, på undersökning eller på operation/åtgärd borde nu kunna få sina behov tillgodosedda. Högst upp på önskelistan finns en vårdreform som ännu inte blivit av.
Angående förändrad tidsplan LOU specialiserad ögonsjukvård i Region Stockholm29.8.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande
Vi som aktörer inom vårdval ögon vill med denna skrivelse uppmärksamma politiken om effekterna av resursbristen inom den specialiserade ögonsjukvården i Region Stockholm. Vår förhoppning var att vissa av de brister vårdval ögon upplever skulle ha blivit justerade i samband med tidigare diskussioner. Då detta inte skett känner vi oss nödgade att sända detta brev.
Nu öppnar nya närakuten i Uppsala12.8.2024 11:19:39 CEST | Pressmeddelande
Efter 1,5 år av planering och byggnation är den nya närakuten i Uppsala klar. På måndag den 12 augusti invigs de nya lokalerna där närakuten flyttar in, innan mottagningen öppnar upp för patienter dagen efter. — Vi hade vuxit ur våra lokaler för länge sen, säger Maria Carles, verksamhetschef på Uppsala Närakut Aleris.
Pilotprojekt med uppkopplade patienter sparar tid och förbättrar vårdkvaliteten28.6.2024 10:52:16 CEST | Nyheter
Sedan början av året pågår ett pilotprojekt hos ASIH Haninge Väst. Patienter som vårdas i hemmet kopplas ihop med Aleris genom en app där patienten lämnar olika värden och kommunicerar med ASIH-teamet via chat eller video. Det är ett komplement till de fysiska besöken som har lett till bättre förberedda och därmed mer effektiva besök hos patienterna och färre oplanerade utryckningar.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum