Aleris

Ny specialistvårdsklinik för vuxna med ätstörningsproblematik i Region Stockholm

Dela
Allt fler söker hjälp för ätstörningar. Det ökade söktrycket innebär en lång och orolig väntan för många drabbade och anhöriga. För att stärka stödet till vuxna som lever med en ätstörning öppnar Aleris en ny specialistvårdsklinik för patienter över 18 år.
Nytt uppdrag inom ätstörningsvård som innebär att 500 fler patienter, i Region Stockholm, fortsatt kan få specialistsjukvård via Aleris Psykiatri.
Nytt uppdrag inom ätstörningsvård som innebär att 500 fler patienter, i Region Stockholm, fortsatt kan få specialistsjukvård via Aleris Psykiatri.

— Att vänta på vård kan ha förödande konsekvenser för den som lider av ätstörningar. Den nya kliniken för vuxna med ätstörningar är både efterlängtad och efterfrågad av patienter och anhöriga, säger Erika Nyman Carlsson, medicine doktor inom ätstörningsfältet på Aleris psykiatri och enhetschef för den nya mottagningen.

Aleris och Region Stockholm har ingått ett nytt uppdrag inom ätstörningsvård som innebär att 500 fler patienter, i Region Stockholm, fortsatt kan få specialistsjukvård via Aleris Psykiatri. Avtalet säkerställer att fler vuxna patienter får vård inom vårdgarantitiden. Som patient betalar du patientavgift bestämd av Region Stockholm och frikort gäller.

—Vi kommer att erbjuda evidensbaserad behandling för vuxna med ätstörningar, en högkvalitativ behandling anpassad efter patientens individuella behov och förutsättningar, säger Erika Nyman Carlsson.

I Sverige insjuknar cirka 200 000 barn, ungdomar och vuxna i ätstörning varje år. Samverkan med andra vårdaktörer och patientföreningar är central. För barn och ungdomar som inte täcks av det offentliga avtalet bekostas vården av patienten själv. Barn och ungdomar kommer fortsatt att erbjudas högkvalitativ behandling anpassad efter patientens individuella behov och förutsättningar.

— Specialistsjukvården möter oroliga anhöriga som vittnar om långa väntetider till ätstörningsvården. När behovet av vård växer behöver sjukvården vara som mest tillgänglig. Det finns tillgänglig vårdkapacitet i Sverige, i både hos offentliga och privata vårdgivare, vilket ger utrymme för stora förbättringsmöjligheter för patienter, säger Erika Nyman Carlsson.

Uppdraget avser specialiserad öppenvård för patienter med primär ätstörningsdiagnos, med/utan samsjuklighet. Mottagningen vänder sig till individer över 18 år som lever med ätstörning. På mottagningen arbetar erfarna specialister som tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal behandlar ätstörningar anpassat efter patientens individuella behov.

Om Aleris Ätstörningsklinik
Aleris Ätstörning är en digifysisk specialistvårdsklinik som erbjuder specialistsjukvård inom ätstörning för patienter över 18 år inom den offentligt finansierade hälso- och sjukvården. För personer under 18 år som inte täcks av det offentliga avtalet erbjuds vård som patienten själv betalar för. Vi behandlar anorexi, bulimi, hetsätning och patienter med generell negativ relation till sin kropp och ätande.

Vi erbjuder såväl fysiska besök på vår klinik som digitalt via video. Det viktiga är att du känner dig bekväm med kontakten med oss och att vi upplever att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Erika Nyman CarlssonMedicine doktor inom ätstörningsfältet på Aleris psykiatri och enhetschef för den nya mottagningen

erika.nyman-carlsson@aleris.se

Bilder

Nytt uppdrag inom ätstörningsvård som innebär att 500 fler patienter, i Region Stockholm, fortsatt kan få specialistsjukvård via Aleris Psykiatri.
Nytt uppdrag inom ätstörningsvård som innebär att 500 fler patienter, i Region Stockholm, fortsatt kan få specialistsjukvård via Aleris Psykiatri.
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum