Göteborgs stift

Johanna Frostensson är ny pressekreterare vid stiftskansliet i Göteborg

Dela
Information till redaktioner i Bohuslän, Halland och västra delen av Västergötland, samt kyrklig media: Från och med 2 december 2022 är Johanna Frostensson Svenska kyrkan i Göteborgs stifts pressekreterare. Johanna kommer närmast från en tjänst som kommunikatör i Kungälv-Ytterby församling.
Johanna Frostensson, pressekreterare vid Göteborgs stift.
Johanna Frostensson, pressekreterare vid Göteborgs stift.

Svenska kyrkan i Göteborgs stift har fått en ny pressekreterare, Johanna Frostensson. Som pressekreterare står Johanna till journalisters förfogade som länk till biskop, stiftsstyrelse, domkapitel, stiftshandläggare och allt det arbete som sker inom stiftskansliets ramar. Pressekreteraren är också en länk till församlingar och pastorat i Göteborgs stift och Svenska kyrkan som helhet.

Johanna Frostensson kommer från en tjänst som kommunikatör i Kungälv-Ytterby församling. Hon har tidigare arbetat som journalist framför allt på Sveriges Radio, senast på Ekot med programmen Studio Ett och P1-morgon.

Som pressekreterare vill Johanna vara med och synliggöra Svenska kyrkan lokalt och regionalt samt bidra till en sann och rättvis bild av Svenska kyrkan i media. Ambitionen är att var tillgänglig för journalister då journalister arbetar. Utanför kontorstid nås hon enklast via sms.

Kontaktuppgifter: Johanna Frostensson, kommunikatör och pressekreterare

Telefon: 031-771 30 31 (fast o mobil)

Mobiltelefon/sms: 070-633 12 87 (sms o mobil)

E-post: johanna.frostensson@svenskakyrkan.se  

Webbplats: www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift 

Kontakt/pressbilder: https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift/kontakt-press 

Pressmeddelanden ViaTT: 
https://via.tt.se/pressrum/goteborgs-stift?publisherId=1989758

Lämnar tjänsten som pressekreterare gör Torgny Lindén, som går i pension vid årsskiftet, efter sex år i Göteborgs stift och 29 år i Karlstads stift. Torgny tackar alla journalister i Göteborgs stift och i Kyrklig media för mycket gott och förtroendefullt samarbete under åren som pressekreterare.
Året ut nås Torgny på sin privata telefon 070-311 28 05
och torgny.linden@svenskakyrkan.se 

Nyckelord

Bilder

Johanna Frostensson, pressekreterare vid Göteborgs stift.
Johanna Frostensson, pressekreterare vid Göteborgs stift.
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye