Aleris

Ny sjukhuschef på Aleris Elisabethsjukhuset

Dela
Med fokus på att ytterligare stärka den medicinska kvaliteten, samverka med fler vårdgivare och öka tillgängligheten för patienter som väntar på vård har Aleris rekryterat Peter Försth som ny sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala.
Peter Försth, ny sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset
Peter Försth, ny sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset

Peter Försth är specialist i ortopedi med en doktorsavhandling inom ryggkirurgi och kommer närmast från rollen som sektionschef för ryggsektionen och överläkare på Akademiska sjukhuset. Han har tidigare arbetat vid Stockholm Spine Center med liknande uppgifter

— Vi välkomnar Peter Försth, som kommer att bidra till utvecklingen av Aleris Elisabethsjukhuset genom sin mångåriga erfarenhet inom ortopedi. Peter har de egenskaper, den erfarenhet och den kompetens som krävs för att leda sjukhuset in i framtiden, säger Susanne Franzon, affärsområdeschef Aleris Ortopedi och Operation.

Sjukhuschefen har en central roll i utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård på Aleris Elisabethsjukhuset.

— Jag ser verkligen fram emot att vara en del av sjukhuset och bidra till att förverkliga och skapa långsiktiga värden för individer och samhälle. I framtidens hälso- och sjukvård behöver vi se en större och bredare samverkan mellan vårdgivare om vi ska klara de utmaningar vi står inför, säger Peter Försth, ny sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset.

Förutom en gedigen erfarenhet av chefskap, har han en stark förankring inom akademin, organisation- och myndighetssverige. Peter är ledamot i nationella arbetsgruppen för ländryggssjukdomar på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt medicinsk rådgivare inom ryggkirurgi åt LÖF (patientförsäkringen) och Socialstyrelsen och bedriver aktivt klinisk forskning med koppling till Uppsala universitet.

— Det är viktigt att vi inom hälso- och sjukvården samarbetar och fortsätter att hitta former för dialog. Jag tror på det sättet att arbeta och samverkan med Region Uppsala och närliggande regioner har då högsta prioritet för att förbättra tillgängligheten av kirurgisk behandling för medborgarna, säger Peter Försth.

Som sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset får Peter ansvaret att fortsätta utveckla verksamheten. Han ska arbeta med att stärka patient- och vårdkvalitén och Aleris som varumärke för patienter, medarbetare och sjukhusets samarbetspartner. Aleris ska fortsätta vara en ledande aktör inom ortopedi i Region Uppsala och Sverige.

Peter Försth tillträdde sin nya tjänst 1 oktober 2022. Han efterträder Jakob Johansson, som lämnar för nya uppdrag inom Aleris.

Om Aleris Elisabethsjukhuset
Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi. Sjukhuset ligger centralt beläget i Uppsala. Här arbetar erfarna specialister som utför avancerad kirurgi tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal inom flera ortopediska områden, framförallt inom axel-, hand-, knä-, rygg- och fotkirurgi.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Peter Försth, ny sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset
Peter Försth, ny sjukhuschef för Aleris Elisabethsjukhuset
Ladda ned bild
Aleris Elisabethsjukhuset
Aleris Elisabethsjukhuset
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Aleris deltar i konferens om Sveriges hälso- och sjukvårdsstöd till Ukraina30.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Den 1 december deltar Aleris i en konferens om det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida. På konferensen medverkar Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Jakob Forssmed, socialminister, Viktor Liashko, hälsominister i Ukraina, tillsammans med representanter från svenska myndigheter, sjukhus, lärosäten, privat sektor och civilsamhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum