Einar Mattsson

Einar Mattssons förvaltningsperspektiv på utemiljöer i nyproduktion

Dela
Vid Einar Mattssons nyproduktioner är det arkitekter och landskapsarkitekter som ritar och ger förslag på utformningen av utemiljöerna. Även planteringar och byggnation av utemiljön sker inom ramen för projekten. Där är det viktigt att koncernens Utemiljögrupp kommer in och kompletterar med det viktiga förvaltningsperspektivet.
Foto: Åke Gunnarsson /VUE
Foto: Åke Gunnarsson /VUE

– Det är jättebra att arkitekterna tar ansvar för de tekniska aspekterna som till exempel avrinning. Vår roll är att tillföra ett förvaltarperspektiv på växtval och den framtida driften av gårdarna. I det tidiga projektskedet får landskapsarkitekterna alltid ett gestaltningsförslag av oss, och när ritningar finns granskar vi dem och ger våra synpunkter. Är det rätt slags växter på rätt plats? Går det att röja snö effektivt och var kan snön läggas upp? Kommer snöröjarnas maskiner in på gården? Finns det tillräckligt många vattenutkastare med lagom långa avstånd mellan dem? Hur tar vi tillvara regnvatten? Det vi tittar på landar i tid, pengar och arbetsmiljö, men givetvis också i trivsel och hållbarhet. Det handlar, som sagt, om att få helheten att fungera så att vi kan göra ett bra arbete i den långsiktiga förvaltningen, berättar Johanna Karlsson, chef för Utemiljögruppen.

Utemiljögruppen har för att nämna några nyproduktioner i närtid varit inblandade i kvarteret Persikan på Södermalm, Telefoncentralen vid Telefonplan och Elddonet i Täby Park. Telefoncentralen är speciell så till vida att ”gårdarna” utgörs av två takterrasser med milsvid utsikt. Här blir det snart lika grönt som på en vanlig gård, med planteringar och odlingslådor för de boende.

– Jag tycker det är en häftig möjlighet att bygga trädgårdar på taken och på så vis gestalta staden på nya sätt. I grund och botten är det ingen skillnad på att sköta en takterrass jämfört med en vanlig innergård. Däremot blir det lite mer blåst och mindre skugga vilket innebär snabbare avdunstning. Med andra ord behöver vi vattna mer på en takplantering, avslutar Johanna.


Läs mer om Utemiljögruppens arbete här

Bilder

Foto: Åke Gunnarsson /VUE
Foto: Åke Gunnarsson /VUE
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Einar Mattsson: ”I en trivsam utemiljö vill människor röra sig, vistas och umgås med andra”3.7.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Johanna Karlsson är chef för utemiljögruppen hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Det är utemiljögruppen som ser till att välkomnande och välskötta gårdar alltid är en del av den långsiktiga fastighetsförvaltningen. Gruppen består av engagerade trädgårdsarbetare, arbetsledare och projektledare. Utemiljögruppen arbetar dels på uppdrag av koncernens fastighetsbolag, dels med externa fastighetsägare som köper tjänsten av Einar Mattsson.

Nya vård- och omsorgsbostäder och upprustad malmgård27.6.2024 12:40:27 CEST | Blogginlägg

Samrådet om detaljplanen för kv. Sommaren 10 är avslutat. Nu löper planprocessen på där man bland annat behandla synpunkter och för dialog med Stockholms stad om nästa steg. Här planerar Einar Mattsson att uppföra ett modernt och trivsamt vård- och omsorgsboende för äldre. Genom att uppföra vård- och omsorgsboendet ges också de ekonomiska förutsättningar som krävs för att renovera och därmed rädda Hovings malmgård då Stockholms stad i informella samtal tackat nej till att återköpa gården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye