Läromedelsföretagen

Välkommen läromedelssatsning för ökad likvärdighet

Dela
Idag presenterade skolminister Lotta Edholm delar av kommande höstbudget som innehåller en stor satsning på läromedel, vilket Läromedelsföretagen välkomnar.

Ambitionen är att alla elever ska få tillgång till bra läroböcker, säger skolminister Lotta Edholm inför regeringens höstbudget som presenteras på tisdag.

 Det är glädjande att regeringen på ett så tydligt sätt visar vilken viktig roll läromedel spelar för elevernas kunskapsutveckling. Tillsammans med kompetenta och engagerade lärare är läromedel en nyckel till att höja kunskapsresultaten i den svenska skolan, säger Stefan Persson, ordförande Läromedelsföretagen.

Svenska läromedel håller hög kvalitet och som branschorganisation har vi en tydlig kvalitetspolicy för våra medlemsföretag. Dessvärre har många skolor under lång tid lagt för lite resurser på läromedel. Jämfört med våra grannländer ligger Sverige långt efter och skillnaderna har också varit mycket stora mellan olika kommuner och skolor. Förhoppningsvis kommer denna satsning att jämna ut skillnaderna och göra skolan mer likvärdig.

 Att svenska skolor nu kommer ha resurser att satsa på läromedel är utmärkt
för både elever och lärare som länge efterfrågat detta. Men det är lika viktigt att
regeringen går vidare med Läromedelsutredningen så att dessa får en tydlig
definition och att rätten till läromedel skrivs in i skollagen, säger Stefan Persson. 

Kontakter

Om

Läromedelsföretagen är en branschorganisation med 18 medlemsföretag som står för utgivning av majoriteten av skolans läromedel och en betydande del av högskolans kurslitteratur.

Tillsammans verkar vi för att lärare ska få bättre förutsättningar att undervisa och elever och studenter att nå högre kunskapsresultat, i förskola, grundskola, gymnasieskola, komvux, SFI, universitet, högskola och folkbildning.

Vi för dialog och samverkar med skolmyndigheter, huvudmän och organisationer. Vi är huvudorganisation i Bonus Copyright Access och tillhandahåller branschstatistik.

Följ Läromedelsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läromedelsföretagen

Oroväckande utveckling – skolhuvudmännens inköp av läromedel motsvarar inte regeringens ambitioner30.10.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Ny statistik från Läromedelsföretagen visar att skolhuvudmännens inköp av läromedel inte motsvarar regeringens ambitioner. Om det inte blir en större ökning under fjärde kvartalet är det tydligt att regeringens satsning på extra läromedel inte får avsedd effekt. I förlängningen riskerar skolorna att bryta mot lagen om elevernas rätt till läromedel, som träder i kraft den 1 juli 2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye