Gröna arbetsgivare

Årets unga skogsentreprenör 2022 är Karl-Oskar Isaksson

Dela
Årets unga skogsentreprenör är Karl-Oskar Isaksson som driver Isakssons Terrängtransport i Överkalix. Att rekrytera duktig personal, hålla nere utgifter och vara noggrann med investeringar är några av anledningarna till företagets framgång. Gröna arbetsgivare delade ut priset på 50 000 kronor i Sigtuna under lördagen.
Karl-Oskar Isaksson mottar utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör 2022 från Maud Petri Rådström, ansvarig för Skogssektionen, Gröna arbetsgivare
Karl-Oskar Isaksson mottar utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör 2022 från Maud Petri Rådström, ansvarig för Skogssektionen, Gröna arbetsgivare

– Det är väldigt roligt att det vi gör uppmärksammas! Man lägger ner så mycket tid och möda och försöker vara en god ambassadör i alla lägen för skogsbranschen, och det här är väl en bekräftelse på att man gör något rätt.

Företaget arbetar med skogsavverkning och markberedning och har varit en stabil leverantör med nöjda kunder under lång tid. Ett modernt ledarskap är också en del av framgången, och innefattar enligt Karl-Oskar både att ha tillit till personalen och våga delegera, men även att vara tydlig mot kunderna med att man själv sätter priset på företagets tjänster.

– Det känns bra att Gröna arbetsgivare kan lyfta fram och premiera unga duktiga entreprenörer. Det är viktigt för branschen att vi kan visa en tillväxt även på ledare och Karl-Oskar är en värdig vinnare, säger Gröna arbetsgivares vd Lena-Liisa Tengblad.

Karl-Oskars råd till andra unga skogsentreprenörer är att distansera sig till företaget och se det som en ekonomisk verksamhet.

– Går man in för personligt i ett företag så tar man inte riktigt rationella beslut i alla lägen. Att nätverka med andra entreprenörer och folk i branschen för att diskutera det man håller på med och höra hur andra jobbar är också väldigt utvecklande för ens egen verksamhet.

Hur kommer du att fira utmärkelsen?

– Nästa år fyller företaget 50 år, kanske blir det dubbelt firande då, säger Karl-Oskar.

Juryns motivering
Karl-Oskar Isaksson driver sitt företag med såväl hög produktivitet som hög leveranskvalitet, vilket resulterat i stor kundnöjdhet. Detta tillsammans med ett fokus på företagande, ledarskap och arbetsmiljöfrågor gör att juryn valt att utse Karl-Oskar till årets unga skogsentreprenör. Karl-Oskar Isaksson är ett föredöme för nuvarande och kommande skogsentreprenörer.

Juryn har bestått av:
Maud Petri Rådström – Sektionsansvarig skog, Gröna arbetsgivare
Marie Stålnacke – HR-chef Sveaskog, ordförande i Skogsbrukets yrkesnämnd, SYN
Magnus Nilsson – verksamhetsledare, Skogsentreprenörerna

Om priset
Priset Årets unga skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk. Utmärkelsen har en viktig roll för branschen av flera skäl – dels som inspirationskälla för att utveckla befintliga och nystartade företag, dels för att sprida en positiv bild av skogsbruket som kan öka kännedomen och attraktionskraften. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karl-Oskar Isaksson mottar utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör 2022 från Maud Petri Rådström, ansvarig för Skogssektionen, Gröna arbetsgivare
Karl-Oskar Isaksson mottar utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör 2022 från Maud Petri Rådström, ansvarig för Skogssektionen, Gröna arbetsgivare
Ladda ned bild

Om

Gröna arbetsgivare
Gröna arbetsgivare
Storgatan 19
114 51 Stockholm

http://www.grona.org/

Gröna arbetsgivare är arbetsgivar- och branschorganisationen som företräder 4 000 medlemsföretag med närmare 30 000 anställda inom inom lantbruk, skogsbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf.

Som arbetsgivarorganisation förhandlar vi fram kollektivavtal som rör anställningsvillkor och löner. Vi är en given partner för våra medlemsföretag i personal- och arbetsgivarfrågor. Vi biträder även medlemsföretagen vid tvister och förhandlingar hela vägen till domstol. Våra förhandlare är experter på arbetsrätten, känner motparterna och kan branschen.

För mer information om oss, besök vår webbplats.

Följ Gröna arbetsgivare

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gröna arbetsgivare

Rättelse - nytt löneavtal för svenska lantbruk inte formellt klart28.6.2023 16:34:48 CEST | Pressmeddelande

RÄTTELSE: Gröna arbetsgivare och Kommunal har en principöverenskommelse om ett nytt avtal för lantbruksarbetarna. För ett formellt avtal krävs ett beslut från Kommunals förbundsstyrelse. Gröna arbetsgivare och Kommunal har slutit ett tvåårigt avtal på 7,4 procent för lantbruksarbetare. Det nya avtalet börja gälla från och med en 1 juli 2023 och följer industriavtalets lönekostnadsmärke.

Kommunal respekterar inte märket - varslar om strejk9.6.2023 14:17:40 CEST | Pressmeddelande

Kommunal varslar om konflikt mot de gröna näringarna för andra gången denna avtalsrörelse. Konflikthotet gäller golfbanor, trädgårdsodlingar och sympatiåtgärder mot trädgårdsanläggningar. Gröna arbetsgivare följer märket och vilket innebär en kostnadsram på 7,4 procent, som är det så kallade märket. Strejkhotet träder tidigast i kraft den 20 juni kl 14.00 om ingen lösning nås innan dess.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum