Aleris

Nytt avtal mellan Aleris Elisabethsjukhuset och Akademiska sjukhuset säkrar överviktskirurgi

Dela
Under pandemin svarade Aleris på regionens behov att ställa om sin verksamhet för att möta det stora behovet av överviktskirurgi. Ett nytt avtal mellan Akademiska sjukhuset och Aleris Elisabethsjukhuset säkrar fortsatt överviktskirurgi.
Jakob Johansson, chefläkare Aleris Sverige
Jakob Johansson, chefläkare Aleris Sverige

Behovet av överviktskirurgi är fortsatt stort i Region Uppsala. Aleris bedriver sedan tidigare överviktskirurgi i Uppsala på uppdrag av Region Uppsala. För att avlasta och lätta på trycket får Aleris Elisabethsjukhuset uppdrag av Region Uppsala att med gemensamma krafter tillsammans med Akademiska sjukhuset utföra överviktskirurgi.

—Vi är mycket glada över att få fortsätta vårt samarbete med Aleris Elisabetsjukhuset då det fungerat friktionsfritt ända från första början, säger Magnus Sundbom, professor och överläkare vid Akademiska Sjukhuset.

På Aleris Elisabethsjukhuset finns idag tre operationssalar varav en sal nu kommer att nyttjas en dag i veckan för överviktsoperationer av patienter från Akademiska sjukhuset. Operationerna genomförs i ett samarbete där kirurgen kommer från Akademiska Sjukhuset och all annan personal kommer från Aleris Elisabethsjukhuset.

— Vi har sedan starten i maj 2021 haft ett otroligt bra samarbete med Akademiska avseende obesitaskirurgin. Vi har genomfört 250 operationer och ihaft mycket goda medicinska resultat. Det är roligt att vi nu med detta avtal kan fortsätta vår verksamhet tillsammans säger, Jakob Johansson, chefläkare Aleris.

Uppdraget avser överviktskirurgi med start den 1 januari 2023 och bygger på en samverkan mellan Aleris Elisabethsjukhuset, Akademiska sjukhuset och Region Uppsala.

Om Aleris Elisabethsjukhuset
Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi. Sjukhuset ligger centralt beläget i Uppsala. Här arbetar erfarna specialister som utför avancerad kirurgi tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal inom flera ortopediska områden, framförallt inom axel-, hand-, knä-, rygg- och fotkirurgi.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Jakob Johansson, chefläkare Aleris Sverige
Jakob Johansson, chefläkare Aleris Sverige
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Aleris deltar i konferens om Sveriges hälso- och sjukvårdsstöd till Ukraina30.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Den 1 december deltar Aleris i en konferens om det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida. På konferensen medverkar Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Jakob Forssmed, socialminister, Viktor Liashko, hälsominister i Ukraina, tillsammans med representanter från svenska myndigheter, sjukhus, lärosäten, privat sektor och civilsamhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye