Linköpings kommun – Politik

S och M har presenterat sin gemensamma politik

Dela
Ökad trygghet, bättre fungerande välfärd och att ligga i framkant inom klimat och miljöarbete är tre viktiga punkter när Socialdemokraterna och Moderaterna summerar sin gemensamma politik. Näringslivet ges också stort utrymme.

Välfärdsbrottslighet och upptrappningen av skjutvapenvåld är två orsaker till att S och M väljer att lägga mycket fokus på att komma tillrätta med olika typer av brottslighet.

– Vi kan inte acceptera ett parallellsamhälle med olika kriminella gäng eller att det finns människor i Linköping som inte har rätt att vistas i Sverige, säger kommunalråd Kristina Edlund (S).

S och M vill bland annat se polis och socialsekreterare som arbetar i samma lokaler för att jobba brottsförebyggande. De vill även införa tätare samverkan mellan myndigheter och bostadsbolag för att få bättre kontroll över vilka som vistas i Linköping.

– Arbetet mot felaktiga utbetalningar behöver också växlas upp. Det är viktigt att enbart människor som har rätt till bidrag och insatser får det, säger kommunalråd Niklas Borg (M).

Ordning och reda i välfärden lyfts också som ett viktigt område. Att förbättra personalens arbetsmiljö och skapa skolor med lugn och studiero kommer vara prioriterat denna mandatperiod. S och M vill också införa tätare kontroller inom äldreomsorg och övrig omsorg för att säkerställa god kvalitet och att avtal följs.

De lyfter också vikten av att införa ett sammanhållet miljö- och klimatarbete i hela kommunen, där även näringslivet inkluderas. Bland annat genom att satsa på cirkulär ekonomi och att locka hit företag som bidrar till klimatomställningen.

– Näringslivet står för en stor del av utsläppen men också för en stor del av lösningarna. Här behöver vi inom politiken ge rätt förutsättningar, säger Niklas Borg (M).

– Vi har en skyldighet att ta vårt ansvar för att vända utvecklingen, det gäller allt från att skapa mer hållbara transporter till att förenkla för människor att göra miljövänliga val i vardagen, säger Kristina Edlund (S).

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Tillsammans för Linköping.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye