Biometria

Ny chef för Biometrias strategiska utveckling

Dela
Mats Johansson tillträder den 1 februari 2023 som ny chef för avdelningen Strategisk utveckling inom Biometria. Han kommer närmast från en tjänst som enhetschef inom RISE där han för närvarande arbetar med forsknings- och utvecklingsfrågor i värdekedjan skog- såg-marknad.
Mats  Johansson, ny chef för Strategisk utveckling på Biometria.
Mats Johansson, ny chef för Strategisk utveckling på Biometria.

− Jag är mycket glad över att vi rekryterat Mats i rollen som chef för strategisk utveckling. Med sin bakgrund kommer han att kunna driva arbetet framåt. Mats omfattande erfarenhet inom det skogliga området och erfarenheter i att starta upp en ny organisation för affärs- och tjänsteutveckling inom Södra kommer väl till pass för att möta Biometrias behov, säger Ingela Ekebro, vd för Biometria.

Förutom sin bakgrund inom RISE har Mats arbetat i många år inom AssiDomän och sedermera Sveaskog och han har även verkat som chef för produkter och tjänster inom Södra Skog.

− Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare på Biometria, samarbetspartners och branschen driva utvecklingen så att vi tar till vara på möjligheter som skapas med nya tekniker. Samtidigt ska vi ha fokus på våra kunders behov, så att vi fortsätter att skapa stor kundnytta för dem, säger Mats Johansson.

Mats är jägmästare i botten och har även en doktorsexamen från Växjö universitet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mats  Johansson, ny chef för Strategisk utveckling på Biometria.
Mats Johansson, ny chef för Strategisk utveckling på Biometria.
Ladda ned bild

Om

Biometria
Biometria
Dragarbrunnsgatan 35
753 20 Uppsala

010-228 50 00https://www.biometria.se/

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring som genomför opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri så att alla parter kan vara trygga i sina virkesaffärer. Vårt uppdrag är att med virkesmätningen som grund kvalitetssäkra skogsnäringens affärer och möjliggöra en datadriven och hållbar utveckling. Vi samverkar med både forskningsinstitut och universitet. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Följ Biometria

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Biometria

Sveriges virkesförbrukning minskade under 202226.6.2023 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Biometria sammanställer årligen statistik över virkesförbrukningen i den svenska skogsindustrin, dvs massa- och skivindustri samt sågverk och trämekanisk industri. Virke till bränslesektorn ingår inte i sammanställningen. Rapporten för 2022 visar att den totala förbrukningen av rundvirke i den svenska skogsindustrin minskade med ca 1,2 miljon m3fub, från 77,0 miljoner m3fub 2021, till 75,8 miljoner m3fub 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye