Högskolan i Halmstad

Cristofer Englund blir ny akademichef på Högskolan i Halmstad  

Dela
Cristofer Englund blir ny akademichef för Akademin för informationsteknologi. Han kommer närmast från en anställning som enhetschef vid forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) och har en stark koppling till Högskolan i Halmstad sedan tidigare.

Den 13 februari nästa år träder Cristofer Englund in i rollen som akademichef för Akademin för informationsteknologi (ITE), en av fyra akademier vid Högskolan i Halmstad. Cristofer Englund är väl bekant med Högskolan sedan sin tid som student, forskarstuderande och handledare för doktorander vid lärosätet. 

Högskolans rektor Stephen Hwang betonar särskilt Cristofer Englunds gedigna akademiska bakgrund och erfarenhet av företagssamverkan:  

– Jag är mycket glad över att Cristofer Englund har valt att komma till oss som akademichef och professor. Han har en mångårig och väl vitsordad chefserfarenhet från RISE med en ämnesprofil som passar bra in i ITE:s verksamhet. Han har dessutom arbetat mycket med samverkan med näringslivet och har ett brett och värdefullt nätverk som Högskolan kan dra stor nytta av.   

En möjlighet att påverka framtiden  

Cristofer Englund har under flera år arbetat med forskning inom industrin och har även en bakgrund som forskningsledare och enhetschef, både vid privata och statliga forskningsinstitut. Att axla rollen som akademichef ser han som ett naturligt steg och möjlighet att påverka framtiden:  

– Jag har arbetat med forskning under många år och med tiden har jag fokuserat på att vara en möjliggörare för forskning genom att coacha och guida mina medarbetare. Att nu ta rollen som akademichef gör att jag får ytterligare möjligheter att påverka framtiden ­– inte bara för anställda, utan också för studenterna.   

En mångkulturell och innovativ akademi 

Akademin för informationsteknologi är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi. Utbildningar och forskning inom bland annat artificiell intelligens, smart elektronik och digital design attraherar varje år, inte enbart svenska, utan också många internationella studenter och forskare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Cristofer Englund. Foto: Dan Bergmark
Cristofer Englund. Foto: Dan Bergmark
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad leder vägen mot tillämpning av AI i vården27.3.2024 11:31:01 CET | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är en av de drivande krafterna bakom forskning om artificiell intelligens (AI) i vården. Det blir tydligt när AI Sweden publicerar sin nya AI-strategi. Lärosätets forskning om implementering av AI inom hälso- och sjukvården kan bli vägledande för utvecklingen av AI i Sverige. – De senaste åren har Högskolan i Halmstad tagit en ledande roll inom det här området, säger Jens Nygren, professor och fokusområdesledare för Hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye