Ledarna

Så var chefsåret 2022

Dela
När Sveriges chefsorganisation Ledarna sammanställer årets ärenden hamnar frågor om lön och anställningar i topp. Redan i september började ärenden om arbetsbrist komma in.
Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning
Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning

Med fler än 95 000 medlemmar bistår organisationen löpande chefer med stöd och hjälp. Därför kan Ledarna tidigt se samhällsförändringar.

– Vi befinner oss i osäkra tider vilket speglar sig i de frågor vi hjälper våra medlemmar med. Nedskärningar började synas under hösten, vilket i nästa steg kan innebära att chefsroller försvinner. Vi stöttar våra medlemmar i den processen, men tyvärr ser inte läget ut att bli ljusare utan snarare tvärtom, säger Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning.

För Ledarna handlar det om att kontinuerligt stötta Sveriges chefer med rådgivning i ärenden som är viktiga för dem – både i rollen som chef och som anställd. På ett år hanteras drygt
12 000 ärenden.

– En stor del av vår rådgivning och coachning har rört chefens roll i en föränderlig tid. De senaste åren har handlat mycket om pandemins effekter och omställningen till en hybrid värld, och därmed om organisatoriska förändringar. Allt sammantaget gör att det ställs höga krav på ledarskapet samtidigt som många chefer upplever sin första lågkonjunktur, säger Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning.

Topp 5 ärenden Ledarnas chefsrådgivning 2022

1.       Lönestatistik

2.       Frågor om avtal och anställning

3.       Arbetsbrist

4.       Ersättningsfrågor

5.       Brist på stöd från överordnadKälla: Ledarnas chefsrådgivning, 12 275 ärenden 1 januari till 19 december 2022.

Kontakter

Bilder

Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning
Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning
Ladda ned bild

Om

Ledarna
Ledarna
S:t Eriksgatan 26
102 22 Stockholm

0200-87 11 11https://www.ledarna.se/

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 95 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer på ledarna.se.

Följ Ledarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ledarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye