Sweco Sverige AB

Fredrik Wallner ny chef för Sweco Sveriges transportdivision

Dela
Fredrik Wallner har utsetts till ny divisionschef för Sweco Sveriges verksamhet inom transportinfrastruktur och blir en del av Sweco Sveriges ledning. Han efterträder Anna Yman, som övergår till en central roll som Senior Advisor.
Fredrik Wallner, Sweco
Fredrik Wallner, Sweco

I divisionen samlas Sweco Sveriges verksamhet inom väg och anläggning, järnväg, geo- och bergteknik samt projektledning med totalt cirka 1 500 medarbetare över hela landet samt i Indien.

Fredrik Wallner har arbetat på Sweco i snart 25 år inom olika delar av infrastrukturverksamheten, och kommer senast från rollen som affärsenhetschef för Sweco Sveriges väg- och anläggningskonsulter.

-        Just nu sker en historiskt avgörande transformation inom transportsystem och infrastruktur både i Sverige och över hela världen. Stora värden påverkas, såväl miljö- och klimatmässiga som ekonomiska, och med vårt oerhört breda erbjudande kan vi på Sweco verkligen göra skillnad för våra kunder och för samhället. Fredrik känner både kunder och hela verksamheten väl och kommer leda den här utvecklingen med stort engagemang, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

-        Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare bidra i omställningen till ett hållbart transportsystem. Med vår ledande position på marknaden följer stort ansvar och spännande möjligheter – behoven av konsulttjänster inom transportinfrastruktur är fortsatt mycket stora, säger Fredrik Wallner.

Fredrik Wallner kommer ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han tillträder sin nya roll den 16 januari. Magnus Lindqvist, nuvarande regionchef, efterträder Fredrik Wallner som affärsenhetschef för väg- och anläggningsverksamheten.

Anna Yman, nuvarande divisionschef, går under våren in i en central roll som Senior Advisor.

-        Anna har gjort ett fint jobb i Transport och hon har bidragit mycket positivt till utvecklingen i Sweco Sverige, till våra affärer och vår kultur. Jag önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag, avslutar Ann-Louise Lökholm Klasson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Wallner, Sweco
Fredrik Wallner, Sweco
Ladda ned bild

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco bidrar i utvecklingen av Tomteboda – för att stärka Stockholms framtida tågkapacitet21.3.2024 07:50:00 CET | Pressmeddelande

Sweco har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram förslag för utveckling av Tomteboda. Syftet är att modernisera bangården för att möta dagens och framtida behov, och samtidigt avlasta Stockholms Centralstation. Detta kommer att möjliggöra för fler och längre tåg på Stockholm C och skapa plats för upp till 80 procent fler resenärer. Ordervärdet bedöms av Sweco till cirka 40 miljoner SEK.

Sweco utreder Roslagsbanans nya sträcka in till Stockholm City26.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Roslagsbanan, som förbinder nordostkommunerna Vallentuna, Österåker, Täby och Danderyd med Stockholm vid Östra station, ska förlängas in till city. Planen är en del av Sverigeförhandlingens storstadspaket. När projektet nu går in i nästa skede har Sweco fått i uppdrag av Region Stockholm att ta fram järnvägsplan inklusive miljökonsekvensbeskrivning och sociala värden för förlängningen. Ordervärdet uppgår till omkring 20 MSEK.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye