Installatörsföretagen

Andreas Åström ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen

Dela
Andreas Åström blir ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen. Han har bland annat en bakgrund som stabschef hos Liberalerna och som näringspolitisk chef hos Almega. Andreas Åström kommer närmast från Statsrådsberedningens samordningskansli.
Andreas Åström näringspolitisk chef Installatörsföretagen Foto: PMAGI AB Foto & Film
Andreas Åström näringspolitisk chef Installatörsföretagen Foto: PMAGI AB Foto & Film

- Det känns kul och uppfordrande att få möjlighet att leda Installatörsföretagens opinions- och påverkansarbete. Tillsammans med hela organisationen ska vi fortsätta att kraftfullt driva frågor om energieffektivisering, elektrifiering och hur branschens kompetensförsörjning kan förbättras. Installatörsföretagen har en central roll i att se till att Sverige ska klara energi- och klimatomställningen, säger Andreas Åström.

Sverige ska inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser senast år 2045. Många av lösningarna finns redan idag, inte minst genom smarta och hållbara installationer.

- Installatörsföretagens medlemmar jobbar dagligen för att potentialen inom elektrifiering och energieffektivisering ska förverkligas. Vi är glada över att Andreas Åström förstärker vårt påverkansarbete där vi arbetar för att skapa rätt förutsättningar och positiva drivkrafter i samhället så att branschen på bästa sätt kan bidra i omställningen, säger Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen.

Kontakter

För mer information:
Andreas Åström, näringspolitisk chef, tel 08-762 75 60, 072-205 84 87
Henrik Fahlgren, kommunikationschef, tel 08-762 76 20 eller press@in.se

Bilder

Andreas Åström näringspolitisk chef Installatörsföretagen Foto: PMAGI AB Foto & Film
Andreas Åström näringspolitisk chef Installatörsföretagen Foto: PMAGI AB Foto & Film
Ladda ned bild

Om

Installatörsföretagen
Installatörsföretagen
Ringvägen 100
11860 Stockholm

+46 8 762 76 00https://www.in.se/

Hos Installatörsföretagen samlas företag som steg för steg gör världen mer klimatsmart genom elektrifiering, energieffektivisering och hållbara installationer. Det är våra 3 700 medlemsföretag med sina 56 000 medarbetare som gör det möjligt för Sverige att nå klimatmålen.

Följ Installatörsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Installatörsföretagen

Ny yrkesskola och lärlingsutbildning förbättrar kompetensförsörjningen16.2.2024 13:38:25 CET | Pressmeddelande

En viktig komponent för att lösa kompetensförsörjningen för företagen inom installationsbranschen är möjligheten för vuxna att kunna utbilda sig och yrkesväxla. Utredningen Långsiktig och behovsanpassad yrkesutbildning för vuxna som idag överlämnades till regeringen har potential att skapa nya möjligheter för just detta. Utredningen har gjort en stor översyn av yrkesvux. Bland annat handlar det om lärlingsutbildningar, se över den statliga finansieringen av utbildningsformen och föreslå en helt ny utbildningsmodell på gymnasial nivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye