Apollo

DER Touristik utser ny VD för DER Touristik Nordic AB

Dela
Från och med den 1 juli 2023 tar Tobias Jönsson över som CEO DER Touristik Nordic AB och Leif Vase Larsen fokuserar på sin nya roll som CEO International och sin roll i Executive Board DER Touristik Group.
Tobias Jönsson, tillträdande CEO DER Touristik Nordic AB
Tobias Jönsson, tillträdande CEO DER Touristik Nordic AB

Den 1 januari gick Leif Vase Larsen vidare från CEO Northern Europe till CEO International och med fortsatt uppdrag att leda koncernen som medlem av Executive Board i DER Touristik Group. För att fokusera på sina nya ansvarsområden kommer han lämna över det operativa ansvaret för bolagen i Norden och Benelux till Tobias Jönsson som börjar den 1 juli 2023. Tobias kommer att leda DER Touristik Nordic som inkluderar varumärken i Norden och Benelux såsom Apollo, Xtravel, Golf Plaisir, Lime Travel, Out of Bounds, Koning Aap, Shoestring och YourWay2GO. 

- Jag ser fram emot att välkomna Tobias till DER Touristik-familjen. Han har en gedigen erfarenhet från branschen och delar vår syn på framtida tillväxt. Som en driven och mycket erfaren ledare kommer han vara en fantastisk tillgång för att vidareutveckla DER Touristik Nordic säger Leif Vase Larsen, CEO International.

- Jag är mycket glad över att bli en del av teamet på DER Touristik Nordic och ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten. Det känns extra kul att kundfokus har en stor roll i koncernstrategin och jag ser med spänning fram emot att fortsätta vidareutveckla våra produkter och tjänster i linje med kundernas önskemål både i Norden och Benelux säger Tobias Jönsson. 

Leif Vase Larsen kommer fortsatt vara ansvarig för DER Touristik Nordic fram till att Tobias Jönsson tillträder sin roll i juli.

Tobias Jönsson började sin karriär som konsult på McKinsey & Company innan han gav sig in i resebranschen. Han har under de senaste 17 åren arbetat i ledande befattningar för bolag inom SAS-koncernen. Dessa har inkluderat roller såsom Head of Commercial på SAS Sverige AB, Vice President Revenue Management för SAS Scandinavian Airlines AB och styrelseordförande SAS Cargo A/S. Nu är han VD för SAS Ground Handling Sweden AB. Han bor med sin sambo och fyra barn norr om Stockholm.

Leif Vase Larsen har arbetat inom DER Touristik sedan 2015 som CEO Northern Europe och medlem av Executive Board. Sedan den 1 januari 2023 leder han DER Touristik Group tillsammans med Ingo Burmester och Boris Schnabel i rollen som CEO International. I denna funktion samlas den internationella verksamheten, inklusive verksamheterna i Frankrike, Storbritannien, Norden, Benelux och de östeuropeiska marknaderna. Han ansvarar också för bolagen inom Destination Management (DMC) samt digital transformation och IT.

Nyckelord

Bilder

Tobias Jönsson, tillträdande CEO DER Touristik Nordic AB
Tobias Jönsson, tillträdande CEO DER Touristik Nordic AB
Ladda ned bild

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye