Transportföretagen

Tre gymnasieklasser vann jackpotten på 20 000 kr under Automässan

Dela
Över 1 600 elever, fördelat på ett femtiotal klasser, besökte Transportföretagen under Automässan. Tre gymnasieklasser gick segrande från skoltävlingen om att bygga ett så högt torn som möjligt och tog därmed hem jackpotten på 20 000 kr att använda till en klassresa eller verkstadsinköp.
FTKAR2 från Jönköping vann 20 000 kr under Automässan.
FTKAR2 från Jönköping vann 20 000 kr under Automässan.

De tre vinnande skolklasserna:

Klass FT20 på Dackeskolan från Mjölby med ett 200 cm högt torn.
För vinstpengarna bjuder de upp till en riktigt festlig skolavslutning för hela klassen och deras proffsiga lärare. Utöver avslutningen planeras det för en resa till Tyskland och besök till bilmuseum.

Klass FTKAR 2 på Bäckadalsgymnasiet från Jönköping med ett 189 cm högt torn.
Våra vinnare från Jönköping vill använda pengarna till en kurs i PDR, riktning utan omlackering. De planerar också att göra ett studiebesök till Sveriges skickligaste bilplåtslagare på Motorima.

Klass FT20 på De la Gardiegymnasiet från Lidköping med ett 160 cm högt torn..
De ska använda pengarna till en resa till Volvofabriken i Göteborg, äta en god lunch samt besöka Volvo Cars Brand Experience center. När de kommer hem till Lidköping kommer de avsluta med en gocart tävling.

 Vi skickar ett stort grattis till våra tre vinnare som alla gjorde fantastiska insatser. Jag vill också tacka alla elever och lärare för inspirerande möten under Automässan. Det är alla vinnare som har valt en bransch med så gynnsamma förutsättningar, säger Johanna Linder, Branschutvecklare kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Eleverna som studerar på fordonsprogrammet utbildar sig enligt Transportföretagens statistik inom en framtidsbransch. Närmare sju av tio, 67 procent, som har gått ur fordons- och transportprogrammet har jobb inom ett år. Efter tre år är siffran ännu högre. Då har 77 procent av eleverna jobb.

 Enligt våra beräkningar behöver vi under kommande treårsperiod rekrytera 6 800 nya medarbetare till motorbranschen. Den absoluta merparten av behovet finns bland mekaniker och tekniker. Därför uppmanade vi också ungdomar att under mässan gå runt bland företagare och välja den typ av arbetsgivare och bransch som de själva tror att de kommer gilla att jobba hos, säger Johanna Linder i en avslutande kommentar.

Priset delades ut en gång per dag och bakom priset stod Transportföretagen, FVU (Fordons VerkstadsUtrustarna) och SBF, (Sveriges Bildelsgrossisters Förening).

För kontakt med de vinnande klasserna, kontakta Transportföretagens pressansvariga Mattias Holmqvist på 072-224 58 55 alternativt mattias.holmqvist@transportforetagen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

FTKAR2 från Jönköping vann 20 000 kr under Automässan.
FTKAR2 från Jönköping vann 20 000 kr under Automässan.
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Svårighet att rekrytera personal till transportsektorn samt oro hos de som transporterar gods på väg16.7.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Fortsatt svårt att rekrytera kompetent personal inom transportsektorn samt en svagare utveckling inom den del av sektorn som transporterar gods på väg. Det är några av slutsatserna från Transportföretagens återkommande branschindex för andra kvartalet 2024. -Totalt upplever drygt en fjärdedel av de tillfrågade medlemsföretagen att lönsamheten förbättrats. Dock om vi tittar på siffrorna mer i detalj framgår det att de medlemmar som transporterar gods på väg upplever en negativ lönsamhetsutveckling, säger Marcus Dahlsten, VD Transportföretagen och fortsätter.

Stor framgång för åkerier och bussföretag28.6.2024 11:45:52 CEST | Pressmeddelande

Som en trevlig sommarpresent kom idag förslag om ändringar i reglerna för kör- och vilotider. I promemorian föreslås att åkerier och bussföretag ska kunna få en varning av Transportstyrelsen istället för sanktionsavgift om en varning anses tillräcklig med hänsyn till överträdelsens allvar och omständigheterna. Ett annat förslag är att sanktionsavgiften för så kallade otillåtna kortuttag tas bort. Två viktiga ändringar som Transportföretagen efterfrågat länge.

Konsekvensanalys av nya krav på upphandlingar av busstrafik20.6.2024 09:18:26 CEST | Pressmeddelande

Sveriges Bussföretag presenterar idag en ny rapport - sammanställd av konsultbolaget EY - för att ge underlag för en saklig diskussion kring hur landets regioner vid upphandling av elbussar och batterier ska klara av att kombinera krav på strikt social hållbarhet utan att backa omställningen till en klimatsmart transportsektor och uppsatta klimatmål. -När kraven höjs måste också offentliga beställare av busstrafik nu vara beredda att tillsammans med företagen diskutera hur, och på vilket sätt dessa olika mål kan uppnås i landets regioner om vi ska klara att värna både klimatmål och krav kopplade till social hållbarhet. I slutändan riskerar annars resenärerna i kollektivtrafiken att drabbas av kraftigt höjda kostnader och minskat utbud, säger Anna Grönlund branschchef och vVd Sveriges Bussföretag.

Flygbranschen tar ställning med ny policy mot störande passagerare19.6.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

För att antalet incidenter med stökiga passagerare ska minska kraftsamlar nu flygbranschen tillsammans. Genom att ställa sig bakom en gemensam policy ska säkerheten ombord på flygplan och flygplatser öka. Antalet incidenter relaterade till stökiga flygpassagerare – som riskerar flygsäkerheten – har ökat de senaste åren. Trenden syns i Sverige, i våra grannländer och globalt. Därför har den samlade flygbranschen i Sverige beslutat att ställa sig bakom en gemensam policy. Målet är att stärka samarbetet och hitta lösningar, som på sikt minskar antalet incidenter med just stökiga flygpassagerare.

Per Geijer tillträder som säkerhetschef på Transportföretagen5.6.2024 14:46:00 CEST | Pressmeddelande

Omvärlden förändras och säkerhets- och beredskapsfrågor har snabbt vuxit i betydelse. Samtidigt som transportsektorn är avgörande för Sveriges beredskap är branschen plågad av stölder och kriminalitet. Därför inrättar Transportföretagen en ny tjänst som säkerhetschef för att stötta medlemmar och bevaka den politiska utvecklingen. Per Geijer tillträder som Säkerhetschef för Transportföretagen den första juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye