BranäsgruppenBranäsgruppen

700 fjärdeklassare upptäcker skidglädje i Kungsberget

Dela
Drygt 700 fjärdeklassare ges möjligheten att upptäcka skid- och snöglädje när initiativet Alla på snö kommer till Kungsberget den 31 januari–2 februari samt 6–8 februari. Barnen får en aktiv heldag utomhus med skidåkning och kul på snö.

Tillsammans med Svenska Skidförbundet, Idrottsvetenskapliga programmet på Högskolan i Gävle och Järbo IF bjuder Kungsberget in alla fjärdeklassare i regionen till en Alla på snö-dag.

Sammanlagt kommer ca 700 barn från Gävle, Sandviken, Ockelbo och Hofors att besöka Kungsberget. Alla på snö handlar om att upptäcka glädjen med skidåkning. Kungsberget erbjuder kostnadsfri utrustning och liftkort för att barnen ska kunna ge sig ut i backarna tillsammans med ledare från idrottsvetenskapliga programmet på Högskolan i Gävle.

– I Kungsberget handlar allt om barnen. Hela anläggningen är utvecklad för att barn och familjer ska ha kul tillsammanstid. Alla på snö är ett fint initiativ som ligger helt i linje med våra värderingar. För många barn är detta en möjlighet att testa skidåkning för första gången. Vi ser verkligen fram emot att välkomna skolklasserna, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Om Alla på snö

Alla på snö är ett initiativ från Svenska skidförbundet för att låta fjärdeklassare testa skidor och snowboard under skoltid. Kungsberget öppnar upp anläggningen och lånar ut utrustning och liftkort till barnen utan kostnad. Allt sker under trygga och lekfulla former med stöd av elever från idrottsvetenskapliga programmet på Högskolan i Gävle som utbildats i att leda och coacha barn på snö.

När

31 januari–2 februari samt 6–8 februari.

Varje dag besöker ca 100–120 skolbarn Kungsberget

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye