VisitDenmark

Danskarna älskar semlor

Dela
Precis som i Sverige råder det just nu en hysterisk jakt i Danmark på var den godaste semlan går finna. Nu har även Burger King gett sig in i leken och på 10 olika hamburger-restauranger runt om i Danmark serverar nu hamburgerkedjan en ”semmel-burgare”.
Foto: Burger King
Foto: Burger King

Den svenska semlan, eller fastelavnsbolle som semlor heter i Danmark, har blivit en succé. Danskarna formligen älskar att äta semlor. Skillnaden mellan en svensk semla och i dansk fastelavnsbolle är att danskarna inte är lika traditionsbundna i hur och vad den ska innehålla. Inte heller i hur en semla ska se ut. Detta har medfört att det att varje café, bageri och konditori har sin variant och det råder ingen brist på kreativiteten hos de danska bagarna.

Nu har hamburgerkedjan Burger King i Danmark också gett sin in i leken och kommer sälja sin variant av semlan. Med en delad kardemummabulle, vispad grädde, marsipankräm och en brownie har de skapat en semla som påminner om en vanlig hamburgare i utseende. Den danska ”hamburger-semlan” kommer säljas fram till den 5 mars på 10 utvalda restauranger över hela Danmark.

Är man sugen på att testa olika danska semlor/fastelavnsbolle när man besöker Köpenhamn så har VisitCopenhagen självklart skapat en  lista på sin hemsida. I Aarhus vill man inte vara sämre. Här presenteras stans bästa semlor/fastelavnsbolle i en film på VisitAarhus Insta-konto.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Burger King
Foto: Burger King
Ladda ned bild
Foto:
Foto:
Ladda ned bild
Foto: Richard Clark
Foto: Richard Clark
Ladda ned bild
Foto: Nicoline Lodahl Karlsen
Foto: Nicoline Lodahl Karlsen
Ladda ned bild
Foto: Nicoline Lodahl Karlsen
Foto: Nicoline Lodahl Karlsen
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye