Så kommer SKR styras den kommande mandatperioden

Dela
Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är överens om att bilda majoritet i Sveriges kommuner och regioner, SKR, den kommande mandatperioden. SKRs valkongress hålls den 21 mars.

- Jag ser fram emot samarbetet den kommande mandatperioden. Det är bra för SKR att vi tillsammans kan bilda en majoritetsledning. Kommuner och regioner i Sverige står inför stora utmaningar framåt. Vi behöver ta oss an dessa utmaningar i bred politisk enighet, säger Anders Henriksson, gruppledare för Socialdemokraterna i SKR.

- Kommuner och regioner har stora utmaningar framför sig i frågor som rör demokrati, ekonomi, kompetensförsörjning, utbildning, hälso- och sjukvården, äldreomsorg samt frågorna som rör den hållbara omställningen och klimatet. Vi i SKR behöver vara en stark röst för den lokala och regionala nivån i det viktiga arbetet vi har framför oss, säger Carola Gunnarsson, gruppledare för Centerpartiet i SKR.

- SKR har ett viktigt uppdrag att bidra till utvecklingen av en stark välfärd i hela landet. Nu ser vi fram emot att vi som bildar majoritet tillsammans med de andra partierna ska arbeta för att ge kommuner och regioner en stark röst i en svår tid, säger Emil Broberg, gruppledare för Vänsterpartiet i SKR.

- Jag är väldigt glad att vi har lyckats samla en bred majoritet i SKR och ser mycket fram emot att arbeta tillsammans kommande period. Det kommer behövas för att kunna möta de utmaningar som kommuner och regioner står inför, inte minst på området miljö och klimat, säger Karin Thomasson, gruppledare för Miljöpartiet i SKR.

För mer information, kontakta:

Johanna Storbjörk, Socialdemokraterna, 072-997 60 85

Heléne Lundberg, Centerpartiet, 072-248 88 28

Emil Broberg, Vänsterpartiet, 070-622 87 07

Karin Thomasson, Miljöpartiet, 070-699 99 28

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

i vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Socialdemokraterna: Bryt upp skolkoncernerna28.2.2024 10:15:02 CET | Pressmeddelande

Det krävs långt mycket hårdare åtgärder mot skolkoncernernas vinstjakt än vad regeringen utreder. Förslagen är både otillräckliga och verkar skräddarsydda för att stärka skolkoncernernas dominans. Utöver ett totalförbud mot vinster kräver vi att snåriga ägarupplägg och skolpengsflykt förbjuds. Vi vill också bryta upp skolkoncernerna och begränsa antalet skolenheter en koncern får ha. Det är nödvändigt för att stoppa skolkoncernernas expansionshunger och trixande med skolans resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye