Så kommer SKR styras den kommande mandatperioden

Dela
Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är överens om att bilda majoritet i Sveriges kommuner och regioner, SKR, den kommande mandatperioden. SKRs valkongress hålls den 21 mars.

- Jag ser fram emot samarbetet den kommande mandatperioden. Det är bra för SKR att vi tillsammans kan bilda en majoritetsledning. Kommuner och regioner i Sverige står inför stora utmaningar framåt. Vi behöver ta oss an dessa utmaningar i bred politisk enighet, säger Anders Henriksson, gruppledare för Socialdemokraterna i SKR.

- Kommuner och regioner har stora utmaningar framför sig i frågor som rör demokrati, ekonomi, kompetensförsörjning, utbildning, hälso- och sjukvården, äldreomsorg samt frågorna som rör den hållbara omställningen och klimatet. Vi i SKR behöver vara en stark röst för den lokala och regionala nivån i det viktiga arbetet vi har framför oss, säger Carola Gunnarsson, gruppledare för Centerpartiet i SKR.

- SKR har ett viktigt uppdrag att bidra till utvecklingen av en stark välfärd i hela landet. Nu ser vi fram emot att vi som bildar majoritet tillsammans med de andra partierna ska arbeta för att ge kommuner och regioner en stark röst i en svår tid, säger Emil Broberg, gruppledare för Vänsterpartiet i SKR.

- Jag är väldigt glad att vi har lyckats samla en bred majoritet i SKR och ser mycket fram emot att arbeta tillsammans kommande period. Det kommer behövas för att kunna möta de utmaningar som kommuner och regioner står inför, inte minst på området miljö och klimat, säger Karin Thomasson, gruppledare för Miljöpartiet i SKR.

För mer information, kontakta:

Johanna Storbjörk, Socialdemokraterna, 072-997 60 85

Heléne Lundberg, Centerpartiet, 072-248 88 28

Emil Broberg, Vänsterpartiet, 070-622 87 07

Karin Thomasson, Miljöpartiet, 070-699 99 28

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Ny riktning för Sverige - svenska ska vara huvudspråk i skolan26.6.2024 15:17:37 CEST | Pressmeddelande

Svenska ska vara huvudspråk i skolan. Därför föreslår Socialdemokraterna att minimikravet på andelen undervisning som ska vara på svenska i grundskolan höjs till minst 75 procent. Gräddfiler med obehöriga lärare på engelska skolor ska tas bort och svenska ska användas vid betygsättning och annan myndighetsutövning. Att svenska ska vara huvudspråk bör också vara grundregel i en obligatorisk gymnasieskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye