Socialdemokraterna

Magdalena Andersson i Almedalen 2024

Dela

Onsdag den 26 juni håller Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson tal på Almedalsveckan om en ny riktning för Sverige. Under Socialdemokraternas dag kommer Magdalena Andersson även att hålla en pressträff.

Pressträff med Magdalena Andersson och Åsa Westlund

Plats: Evenemangstältet i Almedalsparken

Tid: 15:00 

Tal av Magdalena Andersson 

Plats: Scenen i Almedalsparken

Tid: 19:00

Efter talet finns tid för media i klunga vid sidan av scenen.

Presskontakt:

Ebba Thörn-Kock, pressekreterare Magdalena Andersson, 073-555 36 75, ebba.thorn-kock@socialdemokraterna.se

Mirjam Kontio, pressekreterare Magdalena Andersson, 073-562 77 43, mirjam.kontio@socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Ny riktning för Sverige - svenska ska vara huvudspråk i skolan26.6.2024 15:17:37 CEST | Pressmeddelande

Svenska ska vara huvudspråk i skolan. Därför föreslår Socialdemokraterna att minimikravet på andelen undervisning som ska vara på svenska i grundskolan höjs till minst 75 procent. Gräddfiler med obehöriga lärare på engelska skolor ska tas bort och svenska ska användas vid betygsättning och annan myndighetsutövning. Att svenska ska vara huvudspråk bör också vara grundregel i en obligatorisk gymnasieskola.

Socialdemokraternas ekonomisk-politiska seminarium i Almedalen: AI – kan marknaden lösa tekniksprånget24.6.2024 15:35:46 CEST | Pressmeddelande

AI kommer med stora möjligheter, men att företag och marknad använder dem för att människor ska få det bättre är inte självklart. Många arbetsuppgifter har redan automatiserats och vissa är rädda att fler jobb nu står på tur. AI har stora möjligheter att revolutionera den globala arbetsmarknaden. Många arbetsuppgifter har redan automatiserats och vissa är rädda att fler jobb nu står på tur. Men hur AI-utvecklingen påverkar samhället är inte givet. Tvärtom så har politisk styrning och samverkan mellan fack och näringsliv en stor påverkan på om välståndet från den nya tekniken kommer alla till gagns eller leder till ökad ojämlikhet. I årets ekonomiska seminarium presenterar världsledande nationalekonomen Daron Acemoglu (MIT) sin forskning om AI-utveckling och välstånd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye