Apollo

Försäljningsrekord för kombinationsresor

Dela
2023 ser ut att bli året då allt fler satsar på kombinationsresor till Grekland. Hittills har Apollo redan sålt dubbelt så många kombinationsresor jämfört med totalt ifjol.

Apollos kombinationsresor har varit ett vinnande koncept i flera år, och nådde förra året ännu högre höjder då researrangören gjorde det möjligt att kombinera upp till tre olika destinationer och olika reslängder. Då ökade försäljningen med 30 procent mot rekordåret 2019, och nu kan Apollo rapportera en fördubbling av försäljningen jämfört med förra året.

2023 ser med andra ord ut att bli kombinationsresans stora år för svenska resenärer.

- Två av de största resetrenderna vi kommer att se i år är ökad efterfrågan på både spännande upplevelser och skräddarsydda lösningar. Kombinationsresor innefattar båda delar. Här får du uppleva flera destinationer på en och samma resa, och möjlighet att anpassa reslängden efter dina egna behov, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

Grekiska öar ligger i topp

Även om researrangören erbjuder kombinationsresor på nästan alla sina destinationer är Grekland tveklöst den största favoriten. Hela tio av tio destinationer på Apollos topplista över kombinationsresor i sommar är grekiska. Kykladerna sticker ut som den mest populära ögruppen, med Santorini och Naxos som överlägset mest sålda kombinationen.

- Majoriteten som gav sig ut på båtluff under 80-talet utgick från Kykladerna, så det är inte förvånande att just denna ögrupp utmärker sig. Det korta avståndet och de täta färjeavgångarna mellan öarna gör det enkelt att ta sig runt, och dessutom är kontrasten mellan öarna så stora att man verkligen får uppleva olika sidor av Grekland, fortsätter Miller Kinge.

På andra plats kommer regionen Epirus på det grekiska fastlandet, vilket öppnar upp för fler kombinationsmöjligheter. Själv slår Miller Kinge ett slag för den spännande kombinationen av romantisk småstadsidyll i semesterorten Parga, med majestätiska naturupplevelser och en helt unik sida av Grekland i bergsbyn Zagoria.

- Om du drömmer om en unik grekisk upplevelse i sommar är detta att rekommendera, garanterar Miller Kinge.

Topp 10 kombinationsresor hos Apollo i sommar: 

  1. Santorini + Naxos
  2. Lefkas + Parga
  3. Parga + Sivota
  4. Vestre Kreta + Rethymnon
  5. Skiathos + Skopelos
  6. Naxos + Paros
  7. Kos + Kalymnos
  8. Korfu + Saranda (Albania)
  9. Samos + Patmos
  10. Korfu + Paxos

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye