BranäsgruppenBranäsgruppen

En månad kvar till Hector ALS Challenge i Kungsberget: ”Vi går för rekord”

Dela
Förberedelserna för årets viktigaste tävling i Kungsberget är i full gång, Sara Hectors egen välgörenhetstävling för att samla in pengar till ALS-forskningen. Med en månad kvar är OS-guldmedaljörens målbild tydlig – nytt rekord.
Foto: Klas Rockberg
Foto: Klas Rockberg

Den 1 april är det folkfest i Kungsberget. Då är alpina världsstjärnan Sara Hector på plats för sin välgörenhetstävling Hector ALS Challenge. Det blir en dag fylld av glädje och härlig stämning med målet att samla in så mycket pengar som möjligt till ALS-forskningen.

– VM och världscup i alla ära, för mig är det här säsongens höjdpunkt. Hector ALS Challenge är viktigt på riktigt. Att åka skidor och ha kul tillsammans för en god sak är verkligen en win-win. Det gör mig både stolt och glad, säger Sara Hector.

Folkfest

Den 1 april byggs en arena för parallellslalom i Kungsberget där alla som vill får tävla mot Sara Hector. Det kostar 100 kr att delta och alla pengar går oavkortat till ALS-forskningen. Det blir dessutom auktioner, DJ och afterski med livemusik på uteserveringen samt möjlighet att vinna fina priser. En folkfest, helt enkelt!

– Jag ser verkligen fram emot detta, det är alltid så underbar stämning. Förra gången samlade vi in 150 000 kr och det ska vi slå. Vi går för rekord! Det kommer bli mycket folk, härlig stämning och alla som är med är vinnare!

Gör skillnad tillsammans

2016 kom beskedet att Saras mamma drabbats av ALS – ett besked som vände upp och ner på hela familjens vardag. Snart sju år har gått sedan beskedet och Sara har bestämt sig för att göra vad hon kan för att ett botemedel hittas.

– ALS är en hemsk sjukdom. Jag kommer fortsätta göra allt jag kan för att bidra till att forskningen går framåt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra stor skillnad. Kom till Kungsberget den 1 april så gör skillnad vi tillsammans! 

Läs mer om Hector ALS Challenge här.

Skänk ett bidrag utan att delta

​Om du inte har möjlighet att delta vid Hector ALS Challenge, men ändå vill vara med och göra skillnad kan du swisha ditt bidrag till: 123 900 04 98 eller betala till Plusgiro: PG 90 00 49-8. Meddelande: ALS Challenge.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Klas Rockberg
Foto: Klas Rockberg
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye