VisitDenmark

Forbes utnämner Köpenhamn till världens bästa stad att bo i för en hälsosam balans mellan arbete och privatliv

Dela
Den 3 mars 2023 krönte Forbes Danmarks huvudstad Köpenhamn till det bästa staden att bo på för att upprätthålla en bra balans mellan arbete och privatliv.
Cykelstaden Köpenhamn. Foto Thomas Høyrup Christensen
Cykelstaden Köpenhamn. Foto Thomas Høyrup Christensen

Enligt Forbes är Köpenhamn officiellt den bästa staden i världen för en hälsosam balans mellan privatliv och arbete. Data visar att Köpenhamn rankas högt på olika livsstilsrelaterade faktorer, inklusive en andra plats i World Happiness Index och en första plats för jämställdhet enligt Gender Inequality Index.

Danmark är också känt för sin utmärkta föräldraledighetspolicy med båda arbetande föräldrarna berättigade till kombinerad ledighet på upp till 52 veckor. Många arbetsplatser har också anammat den danska ”hyggekulturen”, som fokuserar på att sakta ner och ta sig tid till att uppskatta livets små nöjen.


Kevin Pratt, affärsexpert på Forbes Advisor säger:

”Det är mycket fördelaktigt för företag att prioritera och stödja anställdas balans mellan arbete och privatliv – inte bara ur ett mänskligt perspektiv utan för att glada och utvilade medarbetare sannolikt kommer att prestera bättre på jobbet. De kan också vara mindre benägna att bli sjukskrivna eller ta längre ledighet på grund av stress eller långvariga hälsoproblem. Nöjda medarbetare kommer sannolikt också att stanna kvar i sina roller längre, vilket minskar den avsevärda tid och kostnader som är förknippade med att rekrytera ny personal. Företag som strävar efter att tillhandahålla en miljö som uppmuntrar och stödjer en hälsosam balans mellan arbete och privatliv kommer också att attrahera de bästa kandidaterna. Och naturligtvis beror ett företags framgång – ekonomisk och på andra sätt – nästan helt och hållet på dess medarbetare.” 

De 20 bästa ställena att bo för balans mellan arbete och privatliv:

1. Köpenhamn, Danmark

2. Helsingfors, Finland

3. Stockholm, Sverige

4. Oslo, Norge

5. Auckland, Nya Zeeland

6. Göteborg, Sverige

7. Reykjavik, Island

8. Wien, Schweiz

9. Edinburgh, Skottland

10. Belfast, Nordirland

11. Luxemburg stad, Luxemburg

12. Amsterdam, Nederländerna

13. Zurich, Switzerland

14.Prag, Tjeckien

15. Manchester, England

16. Glasgow, Skottland

17. Brisbane, Australien

18. Melbourne, Australien

19. Dublin, Irland

20. Rotterdam, Nederländerna

För ytterligare datapunktssiffror, besök: https://www.forbes.com/uk/advisor/business/work-life-balance-index/ 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Cykelstaden Köpenhamn. Foto Thomas Høyrup Christensen
Cykelstaden Köpenhamn. Foto Thomas Høyrup Christensen
Ladda ned bild
Sluseholmen, Köpenhamn. Foto: Daniel Rasmussen
Sluseholmen, Köpenhamn. Foto: Daniel Rasmussen
Ladda ned bild
Atelier September, Hellerup. Foto: DanielRasmussen
Atelier September, Hellerup. Foto: DanielRasmussen
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye