Umeå kommun

Inbjudan till digital pressträff för Barnens littfest 2023

Dela
Välkommen på digital pressträff för Barnens littfest 2023. Onsdag 8 mars klockan 09.30. För att delta i pressträffen, skicka ett mejl till rebecca.goransson@umea.se så får du en möteslänk i retur.

Barnens littfest 2023 – söndag 19 mars, Väven

Litteraturfestivalen tillägnad barn i alla åldrar är tillbaka i full skala. Som en förlängning av Littfest kommer hela huset att fyllas av aktiviteter för barn och unga.

Söndag den 19 mars mellan 12.00–16.00 bjuds det på författarbesök, skaparverkstad, dansföreställning, körsång, film och mycket mer. Som vanligt med stort fokus på medskapande och nyfikenhet i mötet med författare, illustratörer och deras verk.

– Barnens littfest är vid det här laget en etablerad och efterlängtad del av litteratur-Umeå. Vi vill fortsätta att värna om barnens rätt att möta fantastiska berättelser och deras upphovspersoner under festliga och lustfyllda former, säger Eva Gustafsson.

På plats finns bland andra prisbelönta bilderboksmakarna Emma Adbåge och Peimaneh Mollazehi, populära skräckförfattaren Tobias Gard och serietecknaren Fabian Göransson samt Rasmus Åkerblom som skriver om vetenskap för barn på ett helt nytt sätt. Årets affisch är skapad av Katarina Strömgård, som också medverkar med workshop på festivalen.

Varmt välkommen på en digital pressträff, tisdag den 8 mars klockan 09.30. Vi berättar mer om innehållet, planeringen inför och tankarna kring Barnens littfest 2023.

För att delta i pressträffen – skicka ett mejl – till rebecca.goransson@umea.se så får du en möteslänk i retur.

Vi ses!

Kontaktperson

Eva Gustafsson
Samordnare program, Umeå stadsbibliotek
070-677 02 11
eva.gustafsson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Jämställdhet ett levande samtalsämne hos äldreomsorgens utredningsenhet21.9.2023 14:25:13 CEST | Pressmeddelande

Under de senaste åren har äldreomsorgens utredningsenhet Utredning äldre arbetat med jämställdhetsfrågor och ökat kunskapen hos personalen. Det är ett exempel när aktivt jämställdhetsarbete gör skillnad för individen. Utvecklingsarbetet har resulterat i ett förändrat arbetssätt, och en stor skillnad är att ärenden numera avkönas när de lyfts av handledare inför beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum