Vänsterpartiet Skåne

Jesper Sahlén nyvald ordförande för Vänsterpartiet i Skåne

Dela
Idag har Vänsterpartiet Skåne haft distriktsårsmöte i Folkets Hus i Landskrona. 60 ombud deltog från Skånes partiföreningar och valde bland annat en ny ordförande för det stadigt växande distriktet.
Umihana Rašović Kasumović (t.v.) och Jesper Sahlén (t.h.)
Umihana Rašović Kasumović (t.v.) och Jesper Sahlén (t.h.)

Nyvald ordförande är Jesper Sahlén från Lund.

- Att bli vald till distriktsordförande för Vänsterpartiet Skåne känns väldigt stort och ärofyllt! säger han. Vi är ett stort distrikt med ett ökande antal medlemmar som alla vill se ett mer jämlikt Skåne. Samtidigt befinner vi oss i en svår tid med krig i vår omvärld, skenande energi- och matpriser och fortsatt klimatkris. Med en allt snabbare växande ojämlikhet mellan människor och grupper. Nationellt har vi en brun-blå regering som inte möter dessa utmaningar med vad som krävs. Då blir det tydligt för många att vi behöver en stark vänster – och det är vad vi är.

Jesper är i grunden lärare i samhällskunskap och historia och har varit med i Vänsterpartiet sedan 2013, främst inom kommunpolitiken i Vänsterpartiet i Lund. Trots svåra tider ser han med tillförsikt på det kommande året.

- Vänsterpartiet Skåne står väl rustade. Vi har fler medlemmar än någonsin i modern tid och vi kommer från starka kommun- och regionval runt om i Skåne. Tillsammans kommer vi att vara en stadig röst för ökad jämlikhet, en rättvis klimatomställning och solidaritet i alla forum, avslutar han.

Jesper har tidigare suttit i distriktsstyrelsen och ersätter Umihana Rašović Kasumović som haft ordförandeposten i fyra år, men som stannar kvar som styrelseledamot.

Valda ledamöter till styrelsen, ledamöter och suppleanter:

 • Marie Bergström, Hörby
 • Mia Christensson, Skurup
 • Petter Engvall, Malmö
 • Hanna Gunnarsson, Lund
 • Truls Persson, Malmö
 • Banesa Martinez, Malmö
 • Ingrid Mattiasson Saarinen, Helsingborg
 • Umihana Rašović Kasumović, Eslöv
 • Katinka Appelros, Ystad
 • Rebecca Johansson, Lund
 • Sven Ternov, Sjöbo
 • Tjatte Hedlund, Malmö
 • Birgitta Ehlin, Malmö

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Umihana Rašović Kasumović (t.v.) och Jesper Sahlén (t.h.)
Umihana Rašović Kasumović (t.v.) och Jesper Sahlén (t.h.)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V: Anpassa vårdens kassa efter invånarnas behov – inte tvärt om!11.3.2024 16:30:00 CET | Pressmeddelande

Idag lägger Vänsterpartiet en motion som ska säkerställa att invånarna får den vård de behöver. Region Skånes stora budgetunderskott pressar hårt på den skånska vården – nu vill V att budgeten ska planeras utifrån vårdbehoven i stället för att inskränka invånarnas rätt till vård med en alltför snäv ekonomisk ram. "Det går inte att dra ner mer på personalen. Då riskerar vi patienternas liv. Det var budskapet från kvinnokliniken i Lund som jag besökte idag", säger Nooshi Dadgostar efter skånebesöket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye