Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Förnyat sponsoravtal mellan ATG® och Parasport Sverige

Dela
ATG® och Parasport Sverige förnyar ett långsiktigt och etablerat samarbete. Det nya avtalet löper under 2023–2026 och omfattar kommersiella rättigheter över två paralympiska spel: Paris 2024 och Milano Cortina 2026.
Ebba Årsjö på VM i spanska Espot 2023. Foto: Oscar Olsson, Parasport Sverige.
Ebba Årsjö på VM i spanska Espot 2023. Foto: Oscar Olsson, Parasport Sverige.

Samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige startade 1995 och är ett av svensk idrotts längsta sponsorskap. ATG är fortsatt en av grundpelarna inom svensk parasport och genom Paralympiatravet – en av svensk travsports årliga travfester – uppmärksammar ATG parasporten och bidrar ekonomiskt till satsningen mot kommande Paralympics.

Under kommande fyra år befäster ATG sin stolta position som huvudsponsor och fördjupar dessutom samarbetet. Som en del i det utökade samarbetet kommer man att medverka i produktionen av Svenska Parasportgalan.

– Det är glädjande att vi fortsätter det långvariga samarbetet med ATG, som har en djup förståelse för vår verksamhet. Att ATG går in som presentatör av Svenska Parasportgalan stärker givetvis banden än mer, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Parasport Sverige.

– Vi på ATG är väldigt stolta att vi under många år varit delaktiga i de svenska framgångarna inom idrott för män och kvinnor med funktionsnedsättning. Det känns självklart att fortsätta vara med och bidra de kommande fyra åren. Extra stolta är vi över möjligheten att medverka i produktionen av Svenska Parasportgalan som skapar synlighet för parasporten och dess utövare, säger Johanna Åberg, marknadschef ATG.

_________________________________________________________________________

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. Vi erbjuder spännande spelupplevelser, på ett schysst och smidigt sätt, hos butiker och på atg.se. ATG tryggar via spelet på hästar, sport och casino den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar och hela vårt överskott går till hästsporten via våra ägare Svensk Travsport och Svensk Galopp. Vi stöttar också några av Sveriges främsta idrottare genom våra samarbeten med Parasport Sverige, Svenska Ridsportförbundet, Svensk Handboll och svenska skidskyttelandslaget. Läs mer: omatg.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ebba Årsjö på VM i spanska Espot 2023. Foto: Oscar Olsson, Parasport Sverige.
Ebba Årsjö på VM i spanska Espot 2023. Foto: Oscar Olsson, Parasport Sverige.
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (Parasport Sverige) administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter.

I rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté ansvar vi dessutom för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sverige, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye