Friskis Go firar 1 år

Dela
I dagarna är det ett år sedan Friskis&Svettis lanserade träningsappen Friskis Go som nu har över 75 000 användare i hela Sverige. Friskis fortsätter kontinuerligt att utveckla utbudet för att fler ska kunna hitta sin grej inom träningen.

Rörelsemönster och vanor ändras hela tiden. Idag är det en självklarhet att kunna träna med vem som helst när som helst digitalt. I takt med det fortsätter också tekniken underlätta och stötta träningen på olika sätt med möjligheter att följa sin träningsutveckling eller att peppa andra i digitala communities.

– Friskis onlineträning tog ett jättekliv i samband med pandemin. Då fanns ett stort behov av att flytta Friskis och träningen närmare var och en av medlemmarna, när de inte kunde komma till oss. Därefter har utvecklingen fortsatt i Friskis Go. Idag vågar jag säga att appen är en guldgruva, ett verktyg både för den som vill komma igång och den som vill ta träningen till nästa nivå, säger Magnus Strömberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

I en undersökning om hur träningsappar används svarar 4 av 10 svenskar att de vill hitta inspiration till övningar. På topp tre återfinns också att träna pass (33%) och följa sin träningsutveckling (27%). Mätningen är gjord av undersökningsföretaget Nepa på uppdrag av Friskis.

Idag erbjuds omkring 200 träningspass i Friskis Go med allt från Yoga till högintensiv träning HIT. Dessutom en mängd inspiration, tips på övningar och pass för gymmet. Träningsprogram för olika målgrupper, kunskapsfördjupning och utmaningar.

– Den digitala träningen förenklar för dig att träna regelbundet och forma en hållbar rutin. Här finns till exempel träningsprogram som sträcker sig över tid där du får påminnelser om nästa pass. Korta pass som funkar perfekt att klämma in de dagar du egentligen “inte hinner” träna. Inspiration till övningar när motivationen dippar i gymmet. Och möjlighet att logga och följa sin träningsutveckling över tid som vi vet är motiverande för många, säger Magnus Strömberg.

Så ska alla bara träna digitalt nu?
– Inte alls. Friskis Go är ett komplement till den vanliga gym- eller gruppträningen och samtidigt bidrar samtidigt med kunskap och inspiration för en roligare träning, säger Magnus Strömberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 156 ideella idrottsföreningar, varav 104 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin grej inom träningen. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum