VisitDenmark

AARHUS VALD SOM EN AV VÄRLDENS BÄSTA PLATSER 2023 ENLIGT TIME MAGAZINE

Dela
Aarhus, Danmark - TIME Magazine har precis släppt sin årliga lista "World's Greatest Places", och den här gången finns Aarhus med på listan tillsammans med flera av stadens attraktioner. Detta har naturligtvis väckt stor glädje och stolthet hos stadens invånare.
Aarhus Ø. Foto: Photopop
Aarhus Ø. Foto: Photopop

 Aarhus har valts ut som en av 50 platser på tidningens lista "World's Greatest Places", som publicerades idag. Aarhus är den enda platsen i Skandinavien och en av 11 platser i Europa som omnämns i listan.

"Vi är oerhört stolta över att Aarhus och många av stadens attraktioner har valts ut till TIMEs lista. Detta är ett bevis på att Aarhus-regionen har något alldeles speciellt att erbjuda och att det också är välkänt över hela världen. På VisitAarhus arbetar vi hårt tillsammans med VisitDenmark för att få internationell publicitet, och det är därför extra trevligt när en välrenommerad tidning som TIME ger oss en så fin uppmärksamhet", säger Pia Lange Christensen, VD för VisitAarhus.

TIME Magazine framhäver Aarhus för sin kustlinje, gastronomi, arkitektur och himmel. Moesgaard Museum, ARoS, Ole Rømer Observatory, Dokk1, hamnbadet och Salling finns på listan tillsammans med restaurangerna Frederikshøj och Substans. Dessutom nämns sommarens stora segelevent The Ocean Race som en annan upplevelse att njuta av i Aarhus.

Detta omnämnande av Aarh us är det senaste i raden av internationella erkännanden av regionen. Tidigare har The Guardian skrivit om "Smiling City" och Tolkien-landskapet i Djursland. I januari uppmärksammade amerikanska Vogue sina 1,2 miljoner läsare på den danska vinterbadstraditionen. I artikeln nämndes Havnebadet i Aarhus och Almindsø i Silkeborg.

"Den stora internationella publiciteten hjälper till att locka ännu fler gäster från hela världen till Aarhus-regionen. Vi kan se att både internationella medier och besökare visar stort intresse för våra attraktioner och område. Detta är verkligen glädjande för oss eftersom det innebär ökad medvetenhet och fler besökare", säger Pia Lange Christensen.

Aarhus-regionen kan se tillbaka på ett fantastiskt år för turismen 2022, med rekordmånga övernattningar på hela 16,1 procent fler än 2019, som är det senaste "normala" turiståret.

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta vänligen:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, tlf. +45 29 10 03 09

Bilder

Aarhus Ø. Foto: Photopop
Aarhus Ø. Foto: Photopop
Ladda ned bild
Aarhus. Foto: Robin Skjoldborg
Aarhus. Foto: Robin Skjoldborg
Ladda ned bild
Latinkvarteren i Aarhus. Foto: Kim Wyon
Latinkvarteren i Aarhus. Foto: Kim Wyon
Ladda ned bild
Shopping i Lattinkvarteren i Aarhus Foto: Frame and work
Shopping i Lattinkvarteren i Aarhus Foto: Frame and work
Ladda ned bild
Aarhus. Foto: Francesca Dolnier
Aarhus. Foto: Francesca Dolnier
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye