Byggföretagen

Byggföretagen bemöter Byggnads anklagelser

Dela
Byggföretagens ordförande Carin Stoeckmann bemöter i en debattartikel i Svenska Dagbladet motparten Byggnads anklagelse om att Byggföretagen gör för lite för att bekämpa arbetslivskriminaliteten.
Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.
Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.

- Vi är fast beslutna om att fortsätta bekämpa arbetslivskriminaliteten. Däremot slår Byggnads krav på att reglera bort underentreprenörskedjan undan benen för rättvis konkurrens på lika villkor, skriver Carin Stoeckmann och Jonas Steen, ordförande i Byggföretagens utskott för små- och medelstora företag.

Byggföretagen driver sedan flera år tillbaka ett omfattande arbete mot arbetslivskriminalitet och för sund konkurrens. Stoeckmann och Steen lyfter bland annat fram att Byggföretagen i april 2022 skärpte medlemskriterierna så att företag under pågående utredning eller domstolsprocess med koppling till bland annat arbetslivskriminalitet kan få sitt medlemskap inaktiverat.

- Arbetslivskriminaliteten ska bekämpas. Men när det kommer till kravet på egen personal är Byggföretagen och Byggnads inte överens. Bygg- och anläggningsbranschen har ett stort behov av olika former av specialisering. Att mindre aktörer samverkar med större ger fler valmöjligheter och ökar produktiviteten. Det finns ingen motsättning mellan att bekämpa fusket och stå upp för branschens småföretag, skriver Stoeckmann och Steen.

Här kan du läsa hela artikeln av Carin Stoeckmann och Jonas Steen: https://www.svd.se/a/KnbJae/byggforetagen-kriminalitet-pa-byggen-ska-bekampas

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.
Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.
Ladda ned bild
Jonas Steen, ordförande i Byggföretagens SME-utskott.
Jonas Steen, ordförande i Byggföretagens SME-utskott.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Fler än 5 000 anmälda byggstölder under 202329.5.2024 05:45:00 CEST | Pressmeddelande

Antalet stölder från byggarbetsplatser ökar enligt ny statistik från Brottsförebyggande Rådet, Brå. Under 2023 anmäldes 5 253 inbrottsstölder från byggarbetsplatser. - Det är en ökning med över 500 stölder jämfört med 2022. Åtgärderna som gjorts för att komma till rätta med stöldligor har inte givit tillräckliga resultat, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

Byggföretagen lanserar skrift om byggprocessen20.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Byggföretagen har tagit fram en skrift som på ett enkelt och pedagogiskt sätt belyser alla steg på resan när ett hus blir till och vilka aktörer som har ansvar för varje steg. - Skriften är en genomgång av stegen som tar ett projekt från idé, genom planskede och genomförande, hela vägen fram till färdig byggnad. Den vänder sig till alla involverade och är ännu en del i Byggföretagens arbete för en högre och jämnare byggtakt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye