Einar Mattsson

”Här finns alltid utrymme för utveckling” — fredagsporträttet med Sofia Carlsson

Dela
Med varm blick möter du alltid vår biträdande förvaltare Sofia Carlsson. Med stor respekt för andras kunnande och lärda kollegor skaffar sig Sofia mer erfarenhet varje dag. Hon har nyligen yrkesväxlat inom koncernen och stortrivs i det familjeägda bolaget. Lär känna vår Harry Potter-expert Sofia och läs mer om Einar Mattsson som arbetsplats här:
Foto: Erika Norell
Foto: Erika Norell

Du är en av de som nyligen yrkesväxlat inom Einar Mattsson, berätta:
– 2018 började jag på Einar Mattssons Servicecenter, efter många år inom samma yrke på andra fastighetsbolag. Under den perioden fick jag möjligheten att också avlasta förvaltningsbolaget med garage- och parkeringsuthyrning. Hösten 2022 fick jag ett vikariat som biträdande förvaltare för bostadsrätter och trivdes så bra. Det var ömsesidigt. De ville att jag skulle stanna, så jag valde att bli kvar och trivs som fisken i vattnet!

Hur fick du kontakt med Einar Mattsson från första början?
– Ett rekryteringsföretag kontaktade mig och rekommenderade att jag skulle söka till Einar Mattsson. Jag hade hört talas om företaget tidigare och tyckte att det lät väldigt spännande att få jobba för ett familjeföretag som verkligen tar hand om sina hyresgäster. 

Vad är nästa steg i din yrkeskarriär?
– Då jag vill bygga upp kompetens och erfarenhet inom bostadsrättsförvaltning är min förhoppning att kunna fördjupa mig mer och skaffa mig ännu bredare kunskap. 

Om du vill hänga med i branschen, vad gör, lyssnar eller läser du då? 
 – Jag håller mig uppdaterad via både externa och interna nyheter. Lexnova tycker jag är intressant då du lär dig mer om hur lagar kan tolkas. Skulle jag välja ett ord som beskriver hur jag tar till mig eller söker information skulle jag säga – lyhördhet. Jag lyssnar noga och aktivt på mina kunniga och mer erfarna kollegor, även andra i branschen, och frågar om tips och råd beroende på situation.

På Einar Mattsson jobbar vi tillsammans i team kring varje fastighet. Vad är fördelarna med det?
– Hela teamet skaffar sig en detaljerad kompetens om just de fastigheter som förvaltas. Det ger en trygg helhetssyn mot kunden. 

Hur ser du till att det är roligt att gå till jobbet?
– Jag vet att jag varje dag lär mig något nytt som bidrar till min utveckling. Einar Mattsson är ett glatt företag med nära till skratt. Här har vi har kul på jobbet!

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
– Det är ett familjärt och trevligt företag med högt i tak. Här finns alltid utrymme för utveckling. Vill du prova på att jobba på en annan avdelning så finns oftast den möjligheten. Trivs du, så blir du kvar länge.

Har du några ledord i ditt arbete?
– Allting löser sig.

Tycker du att Einar Mattsson är ett fastighetsbolag som renoverar i onödan?
– Absolut inte. Vi underhåller våra fastigheter för att både våra hyresgäster och fastigheten ska må bra. Under en period fick jag möjligheten att jobba på vårt områdeskontor i Hjulsta. Där satsar vi på samma standard vid renoveringar som i innerstaden. Att jobba på ett företag som inte bara koncentrerar sig på innerstadslägenheter utan ser till att hålla samma höga standard även i områden utanför stadskärnan, det säger väldigt mycket om hjärtat i företaget. 

Einar Mattsson har ett starkt arbetsgivarvarumärke. Vad tycker du vi skagöra för att få lättrörliga yngre generationer att stanna längre på EinarMattsson? Hur lockar vi de nya generationerna Y och Z?
– Vilken svår fråga. Jag upplever att många i generation Y och Z vill snabbt framåt. De glömmer att du faktiskt behöver lära dig ditt yrke ordentligt, skaffa dig erfarenhet, innan du kan ta nästa kliv. Jag tror att vi behöver motivera nya kollegor med påhittiga och roliga utmaningar som kan trigga dem, samtidigt som vi har en tydlig och bildande upplärning. 

Vad har du för intressen?
–  Ett av mina största intressen är film. Alltifrån nutida boxoffice-filmer till gamla klassiska rullar. Vill du utmana mig med vetskapen om att du kommer förlora, så fråga mig allt om Harry Potter.

Vilken är den bästa feedback du någonsin fått?
– Att jag tar till mig den information som ges, är lyhörd, snabblärd och självgående. Att få höra det är väldigt fint.

Berätta något som folk inte tror om dig …
– Att jag har gröna fingrar. Min trädgårdsstolthet hemma är att jag har sått en paprika från frö som faktiskt bär frukt. En annan grön stolthet är ett avokadoträd som min kollega Isabelle och jag planterade under pandemin. Den pendlar med hjälp av vår kollega Rasti mellan områdeskontoret i Hjulsta och huvudkontoret beroende på årstid. Alla tre väntar tålmodigt på att den ska kunna bära frukt om cirka 10-30 år. Det är att se långsiktigt på framtiden!

Hur kopplar du bäst av? 
– Som uppväxt i Skåne tar jag gärna en avkopplande weekend ner till Helsingborg när chansen ges. Känner jag för en längre resa ser ni mig på en solig strand vid medelhavet. 

Vilket är ditt bästa spartips för att dryga ut hushållskassan hemma?
– Du spar mycket pengar genom att göra storkok och ha med matlådor till jobbet. Gå inte och handla på tom mage, då kommer du hem med halva affären. Fyll diskmaskinen och tvättmaskinen innan du kör i gång den. Mys med stearinljus istället för att tända en lampa. Det viktigaste du ska ta med dig är att alla små besparingar ger något i längden. Vill du så går det.

Nyckelord

Bilder

Foto: Erika Norell
Foto: Erika Norell
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är roliga och spännande projekt med en mycket fin slutprodukt” — Einar Mattssons fredagsporträtt med Frida Tavana17.5.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Energispridande och gladlynt tar sig entreprenadingenjör Frida Tavana sig an ett av byggbolagets projekts ekonomistyrning och koll på kvalitet och miljö. Efter bara ett halvår har hon snabbt kommit in i arbetet. Med stor kommunikativ förmåga och stor tillit till kunniga kollegor går dagarna fort på projekten. Fritiden ägnas åt massa saker, då Frida är genuint nyfiken på nya människor och platser. Lär känna Frida i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

Einar Mattsson förvärvar mark för nytt bostadsprojekt i Nacka16.5.2024 08:31:00 CEST | Pressmeddelande

Under april 2024 har Einar Mattsson förvärvat mark i Jarlaberg, i närheten av Nacka Forum. På platsen planerar Einar Mattsson att uppföra ett kvarter med cirka 50 - 55 bostäder, ett mindre antal radhus och lokaler som placeras ut mot ett trivsamt torg. Kvarteret ritas av Varg arkitekter. Detaljplan har vunnit laga kraft och nu kan projektering starta. Efter bygglov planeras byggstart till våren 2025. Säljare av marken är Svenska Nyttobostäder AB.

Einar Mattsson tar intryck av kulturhistoriska värden och ökar tryggheten i moderniseringen av Slakthusområdet13.5.2024 05:58:00 CEST | Nyheter

Slakthusområdet var en gång det ställe där Sveriges modernaste och största slakterier låg. Sedan har andra verksamheter funnits där och nu handlar det om att nå Stockholms stads mål om att skapa återskapa en plats med där bostäder, företag, fokus på mat, kultur och upplevelser samsas. Inte bara för de boende i området utan också för alla stockholmare.

Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt7.5.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Hagastaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt i life science-miljö där samhälle, forskning och näringsliv möts i en helt ny innerstadsdel. När Hagastaden står klar 2030 har Stockholm tillförts 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inräknat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna kommer Einar Mattsson att ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter och ett 25-tal lokaler därtill. Det betyder att Einar Mattsson är en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye