Norrköpings kommun

Påsklov med kvastlopp, gaming och mycket mer!

Dela
Under påsklovet erbjuds det många aktiviteter i Norrköping för både stora och små, bland annat kvastlopp, filmvisning, slöjdande, pyssel och gaming.
Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun

På Norrköpings stadsmuseum kan barnen tillverka sin egen kvast och trimma den inför kvastloppet. De kan också vara med på en familjevisning och få en inblick i hur det var att leva för 100 år sedan.

Visualiseringscenter C visar den nya domföreställningen Chemistry of Life i 3D, samt den nya utställningen WISDOME. Medan Norrköpings stadsbibliotek erbjuder påskpyssel och bokcafé för hela familjen. 

På Cnema och Arbetets museum hålls en workshop där deltagarna får prova på att vara videojournalister för en dag. Dagen inleds på Arbetets museum med en visning av utställningen UFO Norrköping och avslutas med en livesänd nyhetsrapportering från Cnemas studio. På Cnema arrangeras dessutom för första gången en gaming weekend. Besökare kan se filmer med speltema och även spela spel i alla dess former i Cnemas lokaler.

– Utbudet av aktiviteter på påsklovet, från kvastskaftslopp till gaming, är helt fantastiskt! Jag är imponerad av bredden och det arbete som görs för våra barn och unga i Norrköping. Oavsett var du bor eller vilken ålder du har så kommer du hitta din grej, det är jag övertygad om, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

På Norrköpings Konstmuseum kan den som vill slöjda en egen visp, med inspiration av utställningen Äggröra Karamellmåleri och Plåthårt, tillsammans med Ateljé Krumeluren och Slöjdklubben.

Norrköpings fritidsgårdar har också ett fullspäckat program under påsklovet. På Ektorps fritidsgård blir det exempelvis äggjakt och påskfilm, medan Borgsmo fritidsgård erbjuder utflykt till Abborreberg, påskharejakt och brädspel.

Här finns mer information om alla påsklovsaktiviteter

Kontakt:

Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 29 26
Mejl: maria.modig@norrkoping.se
______________________________________________________________________

Avsändare: Lana Brunell, pressansvarig
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kommunen förbereder sig för tydligare lagkrav på aktivitet för försörjningsstöd15.5.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Socialdepartementet ska presentera en utredning som föreslår hur ett tydligare aktivitetskrav för att ha rätt till försörjningsstöd kan införas. Kompetensförsörjningsnämnden beslutade därför i dag, den 15 maj, att ge kompetensförsörjningskontoret i uppdrag att ytterligare utveckla sitt arbete med aktivitet vid försörjningsstöd inför den väntade lagförändringen.

Pressinbjudan: Boklansering och konstnärssamtal med projektet Blicka mot Blacka13.5.2024 13:32:21 CEST | Pressmeddelande

Onsdag den 15 maj presenteras konstprojektet Blicka mot Blacka i en helt ny bok, med lansering på Skärblacka bibliotek. Konstprojektet tar avstamp i både det historiska och det nutida Skärblacka, där konstnärerna Anna Märta Danielsson och Mika Liffner i en gemensam konstnärlig process samverkat med boende och lokala aktörer. Projektet är ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum och Östergötlands museum med finansiering av Region Östergötland.

Förskolan fortsätter sin anpassning till en förändrad befolkningsutveckling8.5.2024 14:19:02 CEST | Pressmeddelande

Under utbildningsnämndens sammanträde, onsdag den 15 maj, ges information om det fortsatta arbetet med att anpassa förskolans organisation till en betydligt lägre befolkningsprognos än vad Norrköping haft fram till 2023. Utbildningsnämnden genomför tillsammans med utbildningskontoret ett strategiskt arbete som syftar till att upprätthålla och stärka kvalitén inom förskolan genom effektivt lokalutnyttjande och förtätande av befintlig kompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye