Pressinbjudan, Barnhjärnans Dag om hjärnforskning med barn i centrum
Inuti en barnhjärna ska det finnas roliga funderingar, drömmar och tusen olika frågor – inte sjukdomar, skador och annat som gör livet svårt.
Barnhjärnans Dag är en kunskapsdag som fokuserar på det senaste inom hjärnforskningen som är särskilt betydelsefull för barn och ungdomar. Under kvällen får vi lyssna till vilka könsskillnader det finns i diagnostisering av barn, hur inlärning funkar bäst i klassrummet och hur det är att vara förälder till ett barn med autism.
Kvällens värd är Fredrik Berling, känd från bland annat Hjärnkontoret.
Program
Lotta Borg Skoglund – Könsskillnad i diagnostisering av flickor och pojkar
Torkel Klingberg – Barnhjärnans utveckling och potential
Li Åslund – Så hjälper du barn och unga med sömnproblem
David Larsson Heidenblad – Om tillvaron som förälder till ett autistiskt barn
Anett Sundqvist – Skärmtid, hur påverkas barnen?
Martin Ingvar – Hjärnans betydelse för livet i klassrummet
Läs mer om kvällens program här. Det går även bra att uppleva Barnhjärnans Dag digitalt.
Hjärtligt välkommen!
Förfrågan om ackreditering till Barnhjärnans Dag sker via mejl till teodor.friden@hjarnfonden.se.
När: 25 april, kl. 16:00 – 20:00
Var: Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105, Stockholm.
Om Barnhjärnans dag
Barnhjärnans Dag är en kunskapsdag med syftet att föra samman allmänheten med experter för att lyfta forskning som bedrivs inom områden som särskilt berör barn. Barnhjärnans Dag är en utveckling av den årligt återkommande Hjärnans Dag som arrangeras av Hjärnfonden.
Nyckelord
Kontakter
HjärnfondenPress/PR
Tel:+46 8 501 65 599press@hjarnfonden.seBilder
Om
Hjärnfonden arbetar för ett samhälle där alla hjärnor når sin fulla potential, fria från sjukdomar. Det är genom att bidra till forskning som vi kan förändra livet för ännu fler människor.
Följ Hjärnfonden
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Hjärnfonden
En hjärnmedveten skola för alla25.9.2024 15:17:08 CEST | Blogginlägg
Fler än en miljon skolelever har återvänt till skolbänken efter sommarlovet. Drygt tio procent av dem lever med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) och många av dem tvingas återvända till en miljö som inte fungerar för dem.
Staten och hjärnkapitalet5.9.2024 09:02:27 CEST | Blogginlägg
Sveriges välstånd hänger på att vi satsar på vårt hjärnkapital. I en debattartikel i Altinget föreslår Hjärnfonden en nationell hjärnplan, mer forskning och ökat fokus på psykisk hälsa.
Hjärnfonden inleder ett nytt samarbete med Cykelkraft3.6.2024 15:05:05 CEST | Pressmeddelande
Låg fysisk aktivitet är en av de främsta riskfaktorerna för att drabbas av flera hjärnsjukdomar. I ett led i att uppmuntra till mer fysisk rörelse inleder nu Hjärnfonden ett samarbete med Cykelkraft, som också lanserar kampanjen Cykelminnet, för att få fler svenskar att cykla.
Ny rapport: Hjärnans sjukdomar går att förebygga10.5.2024 08:01:36 CEST | Pressmeddelande
Enligt en ny kartläggning kan flera hjärnsjukdomar delvis förklaras av påverkbara riskfaktorer så som låg fysisk aktivitet, rökning och stress. Rapporten visar också att samhällets kostnader för enbart Alzheimer och annan demenssjukdom överstiger de totala kostnaderna för cancer i Sverige.
Ny rapport: alkohol och psykisk ohälsa hänger ihop20.2.2024 08:02:11 CET | Pressmeddelande
Alkohol är en riskfaktor för psykisk ohälsa. Samtidigt kan minskad alkoholkonsumtion förbättra hälsan hos personer med psykisk ohälsa. Det visar en ny sammanställning om alkoholens många konsekvenser på hjärnan, gjord av en internationell forskargrupp. Bakom rapporten står bland annat Hjärnfonden och IOGT-NTO.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum