BranäsgruppenBranäsgruppen

Succé för Hector ALS Challenge – dubblade förra årets insamling

Dela
I lördags gick den tredje upplagan av välgörenhetstävlingen Hector ALS Challenge av stapeln i Kungsberget. Dagen blev en framgångssaga med strålande solsken, rekordmånga deltagare och över 300 000 kronor samlades in till förmån för forskning om ALS.
Foto: Peter Eriksson
Foto: Peter Eriksson

– Det känns fantastiskt och jag vill tacka alla som har varit med och bidragit. Att få se så många människor ta sig tiden att tillsammans bidra till något gott gör mig jättestolt, framför allt när det görs med skidglädje. Det är det dagen handlar om, det ska vara en folkfest på snö, säger Sara Hector.

En folkfest var precis vad lördagen bjöd på. Rekordmånga åkare deltog i parallellslalomtävlingen, som startades på Sara Hectors initiativ i syfte att bekämpa ALS – sjukdomen som hennes mamma drabbades av 2016. OS-guldmedaljören var självklart på plats och utmanades i stort sett oavbrutet av entusiastiska åkare i slalombanan, både barn och vuxna. Till slut tappades räkningen på antalet åk som Sara Hector gjorde, men gissningsvis rörde det sig om 50–70 stycken.

– Det blev nog åkrekord för min del, men det var en självklarhet att låta så många som möjligt få chansen att utmana mig. Samtidigt blev det ett fint bidrag till forskningen.

Glädjen i fokus

Varje åk kostade 100 kronor som oavkortat gick till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning. Hector ALS Challenge handlar i första hand om att bekämpa ALS med glädje, där själva tävlingsmomentet är sekundärt, men självklart korades en vinnare. Bästa tid hade Lars Ederström från Kungsbergets Alpina Klubb. Även Sara Hectors syster Emma blandade sig i toppstriden och kammade hem tredjeplatsen.

– Parallellslalom är en rolig tävlingsform som alla lätt kan följa och delta i, oavsett ålder och nivå. Att deltagarna dessutom får chansen att utmana Sara är givetvis en bonus, säger Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen, koncernen där Kungsberget ingår.  

Bakom arrangemanget står, utöver Kungsberget och Sara Hector, bland annat Kungsbergets Alpina Klubb och Gävle Alpina Skidklubb.

– Det hade inte varit möjligt utan alla inblandade. Det är verkligen en laginsats som har tagit oss hit.

Rekordinsamling

Efter helgen kan alla inblandade se tillbaka på eventet med ett leende på läpparna. När dagen var avslutad hade drygt 150 000 kronor samlats in – en summa som Sara Hectors huvudsponsor Craftor dubblade. Den slutliga summan som gick till ALS-forksningen blev därför mer än 300 000 kronor, vilket var dubbelt så mycket jämfört med förra året.

– Vi är så stolta över Sara och att vi får möjligheten att vara en del av det här arrangemanget. För oss i Kungsberget handlar skidåkning om glädje och gemenskap. Att vi genom det får chansen att bidra till ett välgörande ändamål är fantastiskt och vi ser redan fram emot nästa år, avslutar Mikael Elford. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Peter Eriksson
Foto: Peter Eriksson
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye