Järfälla Kommun

Järfälla först ut med grannsamverkan för företagare

Dela
Järfälla ska vara en kommun där det är enkelt, tryggt och säkert att etablera och driva företag. Nu startar kommunen tillsammans med Polisen upp ett nytt brottsförebyggande arbetssätt och en kommunikationskedja för grannsamverkan mellan företag.
Leif Nyrén är näringslivsdirektör i Järfälla.
Leif Nyrén är näringslivsdirektör i Järfälla.

– Som företagare kommer du kunna skicka och ta emot meddelanden från vårt servicecenter Företag Direkt. Vi samordnar kommunikationen och ser till att informationen når ut till andra företagare i närområdet samt till vår brottsförebyggande verksamhet och Polisen. Informationen företagarna får i våra utskick kan till exempel vara en särskild händelse eller aktivitet som vi vill uppmärksamma. Det blir en form av grannsamverkan där vi vill skapa ökad gemenskap och tryggare arbetsplatser, säger Leif Nyrén, näringslivsdirektör i Järfälla.

– Från lokalpolisområdet är det en otrolig vinst i det förebyggande arbetet att kunna nå ut på ett enklare och mer strukturerat sätt till näringslivet. Detta bland annat när det handlar om brottstrender och hur näringslivet kan arbeta brottsförebyggande i sina verksamheter. Tjänsten kommer däremot inte ta emot brottsanmälningar. Det ska fortsatt göras direkt till Polisen, säger Ida Dehnisch, kommunpolis i Järfälla.

En aktivitet i Företagens trygghetsforum

Arbetet med grannsamverkan för företag är en aktivitet inom satsningen Företagens trygghetsforum. Företagens trygghetsforum är ett nystartat nätverk bestående av Järfälla kommun, Polisen, Stiftelsen Tryggare Sverige, organisationen Företagarna och representanter från företag i kommunen.

Syftet med nätverket är att samordna frågor och aktiviteter runt trygghet och brottslighet för företagare med målet att skapa ett framgångsrikt företagsklimat i kommunen.

Genomförda aktiviteter 2023

  • Företagarfrukost med diskussion kring resultatet från Företagens trygghetsmätning (FTU).

  • Utbildningar för företagare kring polisanmälan och brottsprevention.

  • Utbildning Trygg i butik för butikspersonal.

  • Workshop med lokala företagare kring kommunikation och samverkan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Leif Nyrén är näringslivsdirektör i Järfälla.
Leif Nyrén är näringslivsdirektör i Järfälla.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye