Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Vinnaren av marktilldelningstävling i Inre Hamnen, kvarteret Ankan, presenteras

Dela
Framtidens innovativa boende – hur ser det ut? Norrköpings kommun fortsätter att bidra till utvecklingen av energismarta bostäder och hållbart byggande. Nu koras vinnaren i marktilldelningstävlingen i Inre hamnen, kvarteret Ankan.

I augusti 2022 utlyste Norrköpings kommun en tävling för ett flerfamiljshus i Inre hamnen etapp 2, kvarteret Ankan. Tävlingen utlystes i samverkan med Sveriges Arkitekter, forskare från Chalmers och Halmstad Högskola med stöd från Vinnova. Fokus i tävlingen har varit hållbarhet och att stimulera till tekniska innovationer i byggprocessen.

Syftet med tävlingen är att utveckla ett framtidsinriktat byggande. Tävlingen efterfrågade lägenheter och bostadshus av hög arkitektonisk kvalitet med energismarta, hållbara och innovativa lösningar som minimerar klimatpåverkan.

Sex tävlingsförslag kom in, samtliga godkända. En jury har sedan bedömt förslagen och vinnaren utses av samhällsplaneringsnämnden den 18 april.

Media hälsas välkomna på pressträff!

Medverkande: samhällsbyggnadsnämndens ordförande Reidar Svedahl (L), stadsbyggnadsstrateg Martin Heidesjö, exploateringsingenjör Daniella Aman, samt arkitekterna bakom det vinnande förslaget.

Datum: tisdag 18 april
Tid: klockan 10:00 – 10:30
Plats: konferensrum Rosen 2, förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21

Läs mer om tävlingenÖppen tävling - Framtidens innovativa boende, Inre hamnen 

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: ordförande samhällsplaneringsnämnden
Telefon: 0706-43 83 33

Martin Heidesjö (sakkunnig)
Titel: stadsbyggnadsstrateg, översiktlig samhällsplanering
Telefon: 011-15 13 68

______________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum