Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Robin Sandberg – årets coach i SBL Dam

Dela
Under slutspelet i Svenska Basketligan Dam delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2022-2023. Idag delar vi ut priset Årets Coach - som går till Robin Sandberg, Luleå Basket.

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för andra gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelsen Årets lyft delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets coach: Robin Sandberg, Luleå Basket

För andra gången får Robin Sandberg ta emot priset som årets coach, senast var 2017 som coach för Mark Basket. Luleå har varit en stormakt inom SBL Dam länge, men i årets grundserie har de varit outstanding. Förutom en snöplig förlust i säsongens första match så har de 19 raka segrar. Vinst med 38.9 poäng i snitt, flest gjorda poäng, minst insläppta poäng, flest satta 3or per match, flest satta 2or per match, flest steals, minst bortslänga bollar m.m. etc.

Coach Sandberg har också spelat runt sitt lag mest i hela ligan, med spridning mellan 25.1 till 8.5 minuter per match, i särklass minst differens i minuter mellan mest och minst spelade med 16.6 (närmsta lag har en skillnad på 27.8 minuter). Övriga lag i ligan har 2-8 spelare som gjort fler minuter än den som har flest minuter i Luleå.

Kommentar till utmärkelsen:

"Luleå har varit starka i många år nu, men frågan är om inte de tagit ett extra steg den här säsongen. Coach Sandberg mönstrar en ruskigt stark trupp och har inte direkt behövt slita ut den under grundserien. Att styra en sån namnstark trupp som Sandberg gör är inte alltid helt lätt. Hatten av!"

#

ÅRETS COACH

1

Robin Sandberg, Luleå Basket

36%

2

Bo Eriksson/Azuka Nnamaka, Uppsala Basket

21%

3

Kevin Taylor-Lundgren, Norrköping Dolphins

16%

4

Alva Stark, Östersund Basket

10%

5

Mady Mahdy, Alvik Basket

7%

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 15 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye