Svenska Basketbollförbundet

Anja Frey blir ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet

Dela

Sedan årsskiftet har Svenska Basketbollförbundet genomfört en rekryteringsprocess med fokus på att hitta nästa generalsekreterare som tillsammans med styrelse, medarbetare och basketsverige ska stärka och fortsätta att utveckla Svensk Basket.

Anja Frey, ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.
Anja Frey, ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.

Anja Frey tillsätts som ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet utifrån en gedigen ledarerfarenhet, förmåga att driva utveckling i stora och komplexa organisationer, erfarenhet av att skapa partnerskap mellan organisation, näringsliv och det offentliga tillsammans med ett livslångt engagemang för basket som spelare, coach och styrelseledamot.

- Basketen är min stora passion och har alltid varit ett viktigt sammanhang för mig. När jag var liten fungerade basketen som barnvakt när jag följde med min pappa till olika baskethallar. Som spelare har jag även använt basketen som en brygga in i nya sammanhang, språk och kulturer när jag har pluggat och bott utomlands, säger Anja.  

Anja är utbildad socionom, har arbetat som verksamhetsutvecklare i elitsatsningen 08 Stockholm Human Rights, varit chef för Fryshuset Stockholm i drygt tio år och sedan ett år tillbaka driver hon företaget Get Your Act AB med fokus på organisation- och ledarskapsfrågor. Parallellt coachar hon Alvik Basket, där hon också sitter som styrelseledamot samt spelar på motionsnivå.

Susanne Jidesten, förbundsordförande i Svenska Basketbollförbundet, är mycket nöjd med den genomförda rekryteringsprocessen och att Anja Frey blir personen som ska leda Svensk Basket framåt.   

- De senaste åren har Svensk Basket på många sätt varit framgångsrik. Våra landslag tar stora kliv framåt, våra ligor blir mer attraktiva, medlemsantalen ökar och vi ser att basket är en rörelse som skapar engagemang i hela samhället. Framgångar som skapar både nya möjligheter och utmaningar. Med Anjas profil kompletterar vi nu kompetens och erfarenheter vi redan byggt upp och känner oss redo att gå in i nästa fas av vårt strategiska arbete för att stärka alla delar av vår verksamhet, säger Susanne.

Anja tillträder rollen som generalsekreterare den 13 maj. Fram till dess är sportchef Lars Johansson tillförordnad GS.

- Jag är superpeppad på att ta mig an jobbet att leda Svensk Basket framåt. Basketen är en sport i tillväxt och har en enorm potential i Sverige. Jag längtar efter att tillsammans med basketsverige lyfta och utveckla Svensk Basket ytterligare, avslutar Anja.

Kontakter

Bilder

Anja Frey, ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.
Anja Frey, ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.
Ladda ned bild

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye