Nytt kollektivavtal med SEKO inom Telekom

Dela
TechSverige inom Almega har idag tillsammans med SEKO, Service- och kommunikationsfacket, träffat ett nytt kollektivavtal för telekombranschen. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även avsättning till flexpension.

– Våra förhandlingar med SEKO har varit konstruktiva, även om många komplexa frågor rymts inom ramen för flera veckors förhandlingar. Tillsammans har vi tagit ansvar och tecknat avtal inom de ramar arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Einar Humlin som är förhandlingschef på TechSverige.

Såväl löne- som villkorsavtalet innehåller möjligheter att skapa företagsnära och lokala lösningar i viktiga frågor för företagen och medarbetarna.

Avtalen för telekombranschen berör drygt 17 000 årsanställda medarbetare i ca 145 företag.

– Det nya kollektivavtalet skapar stabila förutsättningar så att medlemsföretagen fortsatt kan vara konkurrenskraftiga på den snabbt föränderliga arbetsmarknad och i den omvärld vi befinner oss i, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.


För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Ljusglimtar i höstbudgeten – trots en kylig svensk ekonomi21.9.2023 11:17:13 CEST | Pressmeddelande

Den 20 september lämnades regeringens budgetproposition till riksdagen. Efter veckor av ständiga budgetnyheter var det välkommet att ta del av regeringens inriktning som helhet. För techbranschen fanns flera efterlängtade och välkomnade satsningar som TechSverige arbetat för, bland annat kopplat till kompetensförsörjning, inom konnektivitet och en digital infrastruktur för hälso- och sjukvården.

Nytt system för arbetstillstånd behöver styra hårdare mot kortare handläggningstider12.5.2023 14:08:51 CEST | Pressmeddelande

Migrationsverket presenterade idag en ny modell för att hantera arbetstillståndsärenden i syfte att främja högkvalificerad arbetskraftsinvandring. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna TechSverige, Innovationsföretagen och Teknikföretagen är positiva till regeringens ambitioner men pekar på att den modell som presenterats idag behöver vässas för att träffa rätt och ger flera inspel till utformningen av det nya systemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum