Rödgröna styret i Stockholms stad

Stockholm rankas som världens mest hållbara stad

Dela
Stockholm utnämns till världens mest hållbara stad av ekonomi- och hållbarhetstidningen Corporate Knights. I rankingen nämns bland annat att Stockholm utmärker sig när det gäller utsläpp från industri och trafik, tillgången till offentliga parker och rekreationsområden samt hushållsavfallshantering.
Åsa Lindhagen (MP) och Karin Wanngård (S)
Åsa Lindhagen (MP) och Karin Wanngård (S)

Topplaceringen i Corporate Knights ranking är ett kvitto på att stadens långsiktiga och målmedvetna miljö- och klimatarbete ger resultat.

– Klimatkrisen är här och nu, och varje makthavare har ett ansvar att agera för att minimera konsekvenserna för kommande generationer. Storstäderna har en viktig roll i omställningsarbetet och i Stockholm har vi satt ambitiösa mål – vi ska vara världsledande i att minska utsläppen och staden ska vara klimatpositiv senast 2030, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

– Vi är glada över att vårt hårda och långsiktiga arbete uppmärksammas. Men vi är långt ifrån klara. När vi ser nationella företrädare backa in i framtiden blir det än viktigare att städer kavlar upp ärmarna ännu mer. I Stockholm ska vi fortsätta att driva klimatomställningen framåt med kraft. Allt annat är ett svek mot våra barn, säger miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

Om Corporate Knights

Ekonomi- och hållbarhetstidningen Corporate Knights grundades 2002 och kommer ut med fyra nummer per år. Tidningen och årets ranking kommer att publiceras i The Washington Post, The Globe & Mail och The Wall Street Journal.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Åsa Lindhagen (MP) och Karin Wanngård (S)
Åsa Lindhagen (MP) och Karin Wanngård (S)
Ladda ned bild

Om

Rödgröna styret i Stockholms stad
Rödgröna styret i Stockholms stadDet rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm. 

Följ Rödgröna styret i Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rödgröna styret i Stockholms stad

Tekniska museet flyttar in i Tensta4.12.2023 10:40:44 CET | Pressmeddelande

Efter 100 år i innerstaden planerar stiftelsen Tekniska museet att öppna en filial i Tensta. Med fokus på kreativitet och lustfyllt lärande kring teknik och naturvetenskap vill museet skapa en plats som inspirerar en bredare grupp till en framtid inom teknik och innovation. Etableringen av filialen ligger i linje med Stockholms stads satsning Fokus Järva och bedöms bredda kulturutbudet för barn och unga och deras föräldrar i Järva. Stockholms stad kommer i nästa kulturnämnd besluta om etableringsstöd till filialen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum