Sveriges läkarförbund

Hediye Güzel blir ny kommunikationschef på Sveriges Läkarförbund

Dela
Den 1 maj går in Hediye Güzel som ordinarie kommunikationschef tillika avdelningschef på Läkarförbundet. Hon har varit presschef för förbundet sedan april 2022 och tillförordnad kommunikationschef sedan november 2022. Hon kommer att leda kommunikationsavdelningen med ansvar för intern och extern kommunikation, marknad, press och medlemsvård.

- Efter en gedigen rekryteringsprocess med många sökanden har vi beslutat att tillsätta tjänsten med Hediye Güzel. Hediye har lång chefserfarenhet sen tidigare och under sin tid som tillförordnad har Hediye visat på tydliga ledaregenskaper och skapat goda förutsättningar för vårt kommunikationsarbete. Med hennes långa erfarenhet av att ha arbetat med kommunikation, opinionsbildning och politisk påverkan i över 20 år ser vi framemot att fortsätta vår utvecklingsresa, säger Anna Ingmanson, förbundsdirektör.

- Jag är mycket glad för uppdraget och förtroendet att leda Läkarförbundets kommunikationsarbete tillsammans med kollegor och förtroendevalda. Vi är ett förbund som växer och har ett mycket viktigt uppdrag inom svensk hälso- och sjukvård. Vårt kommunikationsarbete ska utgå från medlemmarna och deras villkor under hela karriären. Jag är mycket imponerad av det arbete som läkarna gör – varje dag – trots stressig arbetsmiljö, vårdplatsbrist och vårdköer, vi ska vara rädda om våra medlemmar. Därför kommer vi att lägga högre växel på medlemsvård och rekrytering, vi ska satsa på att fler läkare vill vara budskapsbärare för förbundets prioriterade frågor och vi ska fortsätta vara en stark röst i samhällsdebatten, säger Hediye Güzel.

Hediye Güzels nya titel är Press- och kommunikationschef.

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges läkarförbund
Sveriges läkarförbund
Box 5610
114 86 Stockholm

https://slf.se/

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med över 57 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Följ Sveriges läkarförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges läkarförbund

Digitala systemen inom vården – ett arbetsmiljöproblem26.6.2023 11:47:46 CEST | Pressmeddelande

Regeringen meddelade i fredags att man gett i E-hälsomyndigheten i uppdrag att bland annat ta fram en färdplan för en mer enhetlig och gemensam digital infrastruktur inom vården där staten tar ett större ansvar. För Läkarförbundet som länge påtalat behovet av en standardisering av vårdens digitala system är det ett välkommet besked. De digitala systemen inom vården har stora brister och är idag ett stort arbetsmiljöproblem. Det visar en ny rapport från Läkarförbundet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum