Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg – positivt resultat för mars 2023

Dela
Mars månad 2023 uppnår Svenskt Ambulansflyg till hittills högsta månadsnotering med 573 flygtimmar.
Foto: Leif Karlsson
Foto: Leif Karlsson

Svenskt Ambulansflyg har en ekonomisk modell utarbetad gemensamt av de 21 medlemsregionerna (Sveriges samtliga regioner). Upplägget innebär att 30 procent av förbundets intäkter betalas inför respektive budgetår som en särskild avgift, baserad på regionernas geografi och invånarantal. 70 procent av intäkten baseras på flygintäkter.

– Vårt uppdrag är samordning för effektiva transporter vilket är vårt fokus vid koordinering av ambulansflyguppdrag för hela Sverige. Den ökning vi ser under mars uppfattar jag beror på att beställningar i högre grad riktas till oss, säger Anna Alm Andersson, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Resultatet för mars uppgår till +1 386 000 kr vilket är bästa månaden sedan verksamhetsstart. Månaderna januari och februari 2023, var dock inte fullt lika starka, vilket innebär att resultatet för årets tre första månader landar på +361 000.

Svenskt Ambulansflyg har ett beslut av kommunalförbundets fullmäktige om återställande av uppstartskostnader från 2022 under en period av 10 år. Det innebär att förbundet på helårsbasis behöver ett positivt resultat.

Kontakter

Bilder

Foto: Leif Karlsson
Foto: Leif Karlsson
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye