Siemens AB

Sverige-lansering av Building X på Stockholm Smart City Conference & Expo  

Dela
På Stockholm Smart City Expo den 3–4 maj finns möjlighet att ta del av den första Svenska demon av Building X, en öppen, interoperabel och helt molnbaserad plattform för smarta byggnader. Målgruppen är fastighetsägare som siktar mot att nå både affärs- och hållbarhetsmål. Välkommen till monter D22.
Building X från Siemens Smart Infrastructure
Building X från Siemens Smart Infrastructure

Building X erbjuder modulära, AI-baserade applikationer med inbyggd cybersäkerhet, där fokus ligger på att stödja fastighetsägare i att nå både affärs- och hållbarhetsmål.   Användarna ges möjlighet att digitalisera och tillgängliggöra sin byggnadsdata utifrån många olika källor, discipliner och system på en enda plattform. Detta möjliggör en sömlös användarupplevelse och integrering av befintlig system, inklusive tredjepartsapplikationer, genom leverantörsoberoende anslutningar och öppna applikationsprogrammeringsgränssnitt (API).     

– Tack vare öppenhet och molnteknik underlättar Building X för utveckling tillsammans med våra kunder och partners för att hantera utmaningar snabbare. Det innebär att en digital transformation kan uppnås enklare, snabbare och i stor skala. Vi ser fram emot att få berätta mer när du kommer förbi oss på mässan, säger Andreas Finnstedt, Country Director, Siemens Smart Infrastructure i Sverige.    

Building X-applikationerna är utformade för att vara modulära och på ett flexibelt sätt möta fastighetsägares behov. Förutom möjligheter till gemensam utveckling av kompletterande funktionaliteter kan användarna redan idag välja mellan flera färdiga applikationer. Vid lanseringen av Building X innehåller erbjudandet följande tre applikationer, fler kommer att läggas till den växande portföljen av värdeskapande applikationer framåt:  

  • Energy Manager spårar energiförbrukning, kostnader och CO2-avtryck för en byggnad eller byggnadsflotta och möjliggör tidiga korrigerande åtgärder utifrån datadriven beslutsfattning.  
  • Operations Manager styr och övervakar byggnadsutrustning på distans utifrån ett portföljperspektiv.  
  • Security Manager styr och underhåller säkerhetssystem med enhetliga och automatiserade arbetsflöden.  

Building X är det första erbjudandet från Siemens Smart Infrastructure som bygger på designprinciperna för Siemens Xcelerator, en öppen digital affärsplattform som lanserats för att påskynda digital transformation och värdeskapande inom industri, transport, nät och byggnader.   

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Building X från Siemens Smart Infrastructure
Building X från Siemens Smart Infrastructure
Ladda ned bild
Andreas Finnstedt, Country Director, Siemens Smart Infrastructure
Andreas Finnstedt, Country Director, Siemens Smart Infrastructure
Ladda ned bild

Länkar

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och sjukvård. Från mer resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leverantörskedjor och smartare byggnader och nät, till renare och bekvämare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik medsyfte attskapa verkligt värde för kunder och användare. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen ger Siemens sina kunder möjlighet att transformera sina verksamheter och marknader och hjälper dem att förändra vardagen för miljarder människor. Siemens äger en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en globalt ledande medicinteknisk leverantör som formar framtidens hälso- och sjukvård. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft.  

Under räkenskapsåret 2022, som avslutades den 30 september 2022, genererade Siemenskoncernenintäkter på 72 miljarder euro och ett nettoresultat på 4,4 miljarder euro. Per den 30 september 2022 hade företaget cirka 311 000 anställda över hela världen. Mer information finns påwww.siemens.com. Under samma tidsperiod genererade Siemens i Sverige en omsättning på 6,2 miljarder kronor och hade cirka 1 500 anställda. Mer information finns på www.siemens.se 

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Färre än 50 % av företagen förväntar sig att uppfylla målen för koldioxidutsläpp år 2030, enligt ny studie13.9.2023 11:50:15 CEST | Pressmeddelande

Siemens presenterar en global studie som analyserar data från en undersökning med 1 400 chefer från 22 länder, som avslöjar insikter på regional, stads- och industrinivå om infrastrukturomställningen inom energisystem, transporter och byggnader Utfasning av fossila bränslen har högsta prioritet inom infrastrukturomställningen, men framstegen går för långsamt Över 50 procent av de tillfrågade cheferna tror att utfasning av fossila bränslen är en konkurrensfördel, men mindre än hälften tror att deras land har en effektiv strategi för att minska koldioxidutsläppen Teknik och digitalisering är viktiga verktyg för en framgångsrik infrastrukturomställning

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren25.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum