Grant Thornton Sweden AB

Mårten Hoffman ny innovationschef på Grant Thornton

Dela
Från och med 1 maj förstärker Grant Thornton företagsledningen med Mårten Hoffman – tidigare forskare, ledare och konsult med stor erfarenhet av digitalisering och affärsutveckling. Han kommer närmast från EY och uppdraget på Grant Thornton blir att öka innovationskraften och förmågan att driva utveckling och digitalisering.

Mårten Hoffman blir Chief Development Officer (CDO), en ny roll på Grant Thornton, med fokus på innovation.

- Jag drogs till Grant Thornton tack vare företagets positionering på marknaden och en tradition av gott ledarskap, välgrundade beslut och nöjda medarbetare. Även kulturen lockade mig. Jag brinner för att lära mig nya saker och att omsätta tanke till handling. Vi befinner oss i en tid av omvälvande teknikutveckling med områden som AI, automation, dataanalys, säkerhet och etik i fokus. Samtidigt handlar allt detta i slutändan om människor och förändring. Det ska bli spännande att få vara med driva digitaliseringsagendan på företaget vidare, säger Mårten Hoffman.


Bakgrund som forskare och konsult
Mårten Hoffman är utbildad elektroingenjör vid KTH i Stockholm. Han har även avlagt doktorsexamen inom IT Management från KTH. Mårten Hoffman har stor erfarenhet som konsult och ledare inom it och digitalisering samt affärs- och verksamhetsutveckling. Han kommer närmast från EY där han haft rollen som rådgivare inom Technology Consulting och innan det var han Chief Information Officer på Actic.

- Det är glädjande att Mårten nu är på plats i denna nya roll hos oss. Utvecklingen går snabbt och vi måste ständigt förnya oss för att vara attraktiva såväl för våra kunder som för våra medarbetare och för att bidra till omställningen i näringslivet. Jag ser fram emot att Mårten, med sin erfarenhet och kompetens, kompletterar företagsledningen, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton Sweden.

Grant Thornton har gjort flertalet strategiska rekryteringar den senaste tiden. Nyligen började Karin Alexandersson i rollen som Chief People & Culture Officer, även hon ingår i företagsledningen. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

Finansieringsvillkor stark drivkraft för ökad hållbarhet hos entreprenörsföretagen31.1.2024 07:29:00 CET | Pressmeddelande

Vid årsskiftet infördes första steget av CSRD. Förutom att företag nu stegvis står inför mer omfattande hållbarhetsrapportering, innebär direktivet också ökad transparens och jämförbarhet. En färsk undersökning från Grant Thornton visar dock att medelstora bolag inte är fullt igång att mäta annat än finansiella nyckeltal. Detta trots att finansieringsvillkor som drivkraft för hållbarhetsarbete ökat från 12 till 47 procent på bara två år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye