Grant Thornton Sweden AB

Mårten Hoffman ny innovationschef på Grant Thornton

Dela
Från och med 1 maj förstärker Grant Thornton företagsledningen med Mårten Hoffman – tidigare forskare, ledare och konsult med stor erfarenhet av digitalisering och affärsutveckling. Han kommer närmast från EY och uppdraget på Grant Thornton blir att öka innovationskraften och förmågan att driva utveckling och digitalisering.

Mårten Hoffman blir Chief Development Officer (CDO), en ny roll på Grant Thornton, med fokus på innovation.

- Jag drogs till Grant Thornton tack vare företagets positionering på marknaden och en tradition av gott ledarskap, välgrundade beslut och nöjda medarbetare. Även kulturen lockade mig. Jag brinner för att lära mig nya saker och att omsätta tanke till handling. Vi befinner oss i en tid av omvälvande teknikutveckling med områden som AI, automation, dataanalys, säkerhet och etik i fokus. Samtidigt handlar allt detta i slutändan om människor och förändring. Det ska bli spännande att få vara med driva digitaliseringsagendan på företaget vidare, säger Mårten Hoffman.


Bakgrund som forskare och konsult
Mårten Hoffman är utbildad elektroingenjör vid KTH i Stockholm. Han har även avlagt doktorsexamen inom IT Management från KTH. Mårten Hoffman har stor erfarenhet som konsult och ledare inom it och digitalisering samt affärs- och verksamhetsutveckling. Han kommer närmast från EY där han haft rollen som rådgivare inom Technology Consulting och innan det var han Chief Information Officer på Actic.

- Det är glädjande att Mårten nu är på plats i denna nya roll hos oss. Utvecklingen går snabbt och vi måste ständigt förnya oss för att vara attraktiva såväl för våra kunder som för våra medarbetare och för att bidra till omställningen i näringslivet. Jag ser fram emot att Mårten, med sin erfarenhet och kompetens, kompletterar företagsledningen, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton Sweden.

Grant Thornton har gjort flertalet strategiska rekryteringar den senaste tiden. Nyligen började Karin Alexandersson i rollen som Chief People & Culture Officer, även hon ingår i företagsledningen. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Ny undersökning: Företag mäter icke- finansiella nyckeltal – om det ger klirr i kassan28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton har tagit fram konceptet ”Framtidens Nyckeltal” för att ta reda på vilka nyckeltal som svenska företag mäter idag, och vilka nyckeltal som blir avgörande för framtida konkurrenskraft. Nästan 500 företag deltog i undersökningen och slutsatsen är att icke-finansiella nyckeltal mäts i viss utsträckning, och oftare så när det finns en tydlig koppling till finansiella nyckeltal. Undersökningen befäster också att de större bolagen har kommit längre och att när företagen själva får lista framtidens nyckeltal tenderar de flesta att ha en koppling till sociala faktorer.

Från Telia till Grant Thornton – Karin Alexandersson ny chef för People & Culture23.3.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Efter tolv år inom Telia, senast som tillförordnad HR-chef för Telia Sverige med drygt 4 000 medarbetare, väljer Karin Alexandersson nu att ansluta till Grant Thornton. Hon blir ny Chief People & Culture Officer och tar plats i företagsledningen. Grant Thornton har nyligen antagit en ny vision och strategi och bara under 2023 vill företaget anställda 350 nya medarbetare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum