Rättsmedicinalverket

Välkommen till första spadtaget för Rättsmedicinalverkets nya lokaler i Göteborg

Dela
Tid: Tisdag den 9 maj, kl. 13.00. Plats: Lillhagsvägen 297, Hisings Backa
Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg
Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg

På Rättsmedicinalverkets rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg genomförs rättspsykiatriska undersökningar samt riskutredningar av livstidsdömda. Nu tas ett första spadtag för de nya lokaler för verksamheten som beräknas vara klara för inflyttning hösten 2025.

Media är välkomna att närvara vid spadtaget. Föranmälan enligt nedan.

Lokalerna blir optimerade för verksamheten som ska bedrivas genom olika säkerhetsnivåer och zoner. Målet är en säker, lättövervakad och human utredningsmiljö samt en god arbetsmiljö för enhetens medarbetare.

Fastighetsägare är Specialfastigheter och byggentreprenör NCC.

Närvarar vid spadtagsceremonin gör Lars Werkström, generaldirektör Rättsmedicinalverket, Josef Guttenkunst, chef Projekt och Teknik Specialfastigheter samt Henrik Bergman, avdelningschef NCC.

Föranmälan för media görs till kommunikation@rmv.se eller 010-483 42 30 senast fredag den 5 maj. För intervjuförfrågningar gällande Lars Werkström, kontakta RMV:s presstjänst på 010-483 42 30.

Kontakter

Bilder

Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg
Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg
Ladda ned bild

Om

Rättsmedicinalverket
Rättsmedicinalverkethttps://www.rmv.se/

Vi är en expertmyndighet inom rättsväsendet. Genom opartiska analyser och bedömningar ger vi tillförlitliga svar som hjälper polis, åklagare och domstolar i olika brottsutredningar. Vi är en länk i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Verksamheten är indelad i rättsgenetik, rättskemi, rättsmedicin och rättspsykiatri. Vi finns på sex orter i landet, från Umeå i norr till Lund i söder, och har cirka 500 kunniga och engagerade medarbetare.

Följ Rättsmedicinalverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rättsmedicinalverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye